U rekonstrukciju škola uloženo više od pola miliona eura

“Završena je i rekonstrukcija krova na Obrazovnom centru Plužine, vrijednosti oko 20 hiljada eura, koliko je koštala i rekonstrukcija krova OŠ “25. maj” u Rožajama. Rekonstruisan je i sistem grijanja u OŠ „Dušan Korać“ u Bijelom Polju, vrijednosti oko 25 hiljada eura”, rekao je Grujić
97 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Boris Pejović
Ministarstvo prosvjete, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.02.2018. 13:53h

U Crnoj Gori je u rekonstrukciju školskih objekata, u toku zimskog perioda, uloženo više od pola miliona eura, a većina radova je završena, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Načelnik Služba za investicije i javne nabavke u Ministarstvu, Filip Grujić, kazao je da je završena zamjena bravarije na objektu Osnovne škole (OŠ) “Sutjeska”, vrijednosti 70 hiljada EUR.

Kako je naveo, u rekonstrukciju sistema grijanja, zamjenu bravarije i enterijer objekta OŠ „Boško Buha“ u Pljevljima uloženo je oko 30 hiljada eura.

Grujić je dodao da je završena i prva faza rekonstrukcije krova na Javnoj predškolskoj nustanovi „Zagorka Ivanović“ na Cetinju, vrijednosti oko 30 hiljada, a obnovljen je i krov na vrtiću u Šavniku, u šta je uloženo 20 hiljada eura.

“Završena je i rekonstrukcija krova na Obrazovnom centru Plužine, vrijednosti oko 20 hiljada eura, koliko je koštala i rekonstrukcija krova OŠ “25. maj” u Rožajama. Rekonstruisan je i sistem grijanja u OŠ „Dušan Korać“ u Bijelom Polju, vrijednosti oko 25 hiljada eura”, rekao je Grujić.

Prema njegovim riječima, u OŠ „Braća Labudović“ u Nikšiću sanirana je kotlarnica, rekonstruisani su toaleti u OŠ „Orjenski bataljon“ u Bijeloj, a u područnom odjeljenju OŠ “Braća Ribar” u Zavrhu - Nikšić saniran je sistem grijanja.

Adaptirani su, dodao je Grujić, i objekati OŠ „Daciće“ Rožaje, OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ u Baru, a u OŠ „Donja Ržanica“ u Beranama završena je adaptacija dvije učionice.

„Radovi na određenom broju objekata su u toku, a u zimskom periodu završen je i niz manjih projekata“, kazao je Grujić.

On je najavio da su za ovu godinu predviđena značajna ulaganja u infrastrukturu školskih objekata, kao i da su u toku pripremne aktivnosti za veliki broj radova koji će biti izvedeni u narednom periodu, a neće ometati proces nastave.

Bonus video: