Za lakše snalaženje u novskim ulicama

Svaka ulica u Herceg Novom koja je obuhvaćena opštinskom Odlukom o dodjeli naziva naselja, ulica i trgova u narednom periodu će dobiti tablu sa nazivom, a svaka kuća u njima redni broj

1307 pregleda 4 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi

Svaka ulica u Herceg Novom koja je obuhvaćena opštinskom Odlukom o dodjeli naziva naselja, ulica i trgova u narednom periodu će dobiti tablu sa nazivom, a svaka kuća u njima redni broj.

To je saopšteno iz Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

“Sa tim ciljem oformljena je komisija koja već radi na terenu, a Opština će građanima obezbijediti i postaviti pločice sa brojevima na ulazima u stambene objekte”, piše u saopštenju.

Navodi se da je pitanje imenovanja i numeracije mnogih ulica godinama unazad nije bilo adekvatno uređeno, pa će sada mnogi objekti prvi put dobiti adekvatnu adresu, odnosno naziv ulice sa kućnim brojem.

“Ovim će biti značajno olakšano svakodnevno snalaženje građana i onih koji posjećuju Herceg Novi, kao i unaprijeđena komunikacija sa javnim i privatnim službama, hitne pomoći, vatrogasaca, policije, pošte ili kurirskih službi. Komisija oformljena za tu potrebu sada obilazi naselja kako bi svaki objekat bio numerisan, te molimo građane da im u slučaju potrebe izađu u susret i olakšaju snalaženje na terenu”, piše u saopštenju opštinske Službe za informisanje.

Odluka o određivanju naziva naselja, ulica i trgova na teritoriji opštine Herceg Novi usvojena je na sjednici Skupštine opštine Herceg Novi održanoj u februaru ove godine. Njome su određena naselja na području opštine, kao i imena ulica, trgova, stepeništa i zaseoka koji im pripadaju.

Bonus video: