Vuković: Podgorički vatrogasci najopremljeniji u regionu

„Glavni grad je odlučan u namjeri da podgoričkim vatrogascima stvori optimalne uslove za rad, prije svega zarad njihove sigurnosti, znajući sa čime se svakodnevno suočavaju tako da će i nabavka ovog novog specijalizovanog vozila, prvog takvog tipa u Crnoj Gori svakako služiti kao vrijedan doprinos", istakao je gradonačelnik

4798 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Vuković u posjeti vatrogascima, Foto: PG Biro
Vuković u posjeti vatrogascima, Foto: PG Biro

Podgorica danas ima ne samo najbolju i tehnički najopremljeniju Službu zaštite i spašavanja u Crnoj Gori, nego i u regionu, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

„Imajući u vidu značaj posla koji njeni pripadnici svakodnevno obavljaju, to je nešto na šta smo izuzetno ponosni i koristim priliku da se zahvalim kao gradonačelnik i poželim što manje posla u narednim mjesecima“, zaključio je Vuković.

On je danas obišao Službu zaštite i spašavanja Glavnog grada povodom početka požarne sezone i nabavke novog vozila kojim će se značajno poboljšati kapaciteti za gašenje šumskih požara i požara na otvorenom.

Novo vatrogasno vozilo
Novo vatrogasno vozilofoto: PG Biro

„Glavni grad je odlučan u namjeri da podgoričkim vatrogascima stvori optimalne uslove za rad, prije svega zarad njihove sigurnosti, znajući sa čime se svakodnevno suočavaju tako da će i nabavka ovog novog specijalizovanog vozila, prvog takvog tipa u Crnoj Gori svakako služiti kao vrijedan doprinos", istakao je Vuković, izražavajući zadovoljstvo što je Glavni grad u prethodnih nekoliko godina uspio značajno da unaprijedi kvalitet rada Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

„Nabavili smo tri nova vatrogasna vozila, istovremeno uspjeli da repariramo nekoliko njih, dakle investicije u tom smislu su premašile milion eura, a i u narednom periodu ćemo nastaviti taj investicioni ciklus kako bismo ovu Službu u maksimalnoj mjeri osavremenili“, rekao je Vuković, kako je saopšteno iz Glavnog grada.

Komandir Službe zaštite i spašavanja, Goran Janković, istakao je da veoma značajna podrška koju Glavni grad pruža toj Službi, posebno kada je u pitanju nabavka opreme i ostalih materijalno-tehničkih sredstava.

“Ovo vozilo je samo nastavak dobre priče ulaganja u Službu zaštite i spašavanja. Podgorica je definitivno lider, kada je u pitanju ulaganje kako u ljudski kadar, tako i u materijalno-tehnička sredstva. Ovo vozilo je prvo vozilo ove namjene i itekako će pospješiti borbu protiv vatrene stihije, posebno kada su u pitanju šumski požari i požari na otvorenom. U prethodnom periodu Glavni grad je izdvojio sredstava za reparaciju tri vozila, naša Služba će biti sa najviše specijalizovanih vozila za brze intervencije,” kazao je Janković.

Šef odjeljenja Službe zaštite i spašavanja Predrag Anđušić, kazao je da mu je drago što su prepoznate potrebe te službe, i da će savremeno vozilo omogućiti vatrogascima da što brže i efikasnije djeluju u borbi protiv stihijskog plamena.

”Kontinuitet prethodnih godina, nadogradnja je samo ove dobre saradnje i prepoznavanje Glavnog grada, tako i pripadnika naše Službe , koliki je naš udio u spašavanju materijalnih i nematerijalnih dobara, a napominjem posebno ljudskih života. Biće mi čast, kao i svim pripadnicima ove Službe, da rukujemo ovim autima i da budemo na usluzi građanima Glavnog grada” zaključio je Anđušić.

Bonus video: