sjednica Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje

Jedna od preminulih osoba u beranskoj bolnici iz Bijelog Polja

Zaključeno je da je epidemiloška situacija u bjelopoljskoj opštini zabrinjavajuća i da postoji visok stepen opasnosi od širenja koronavirusa

17237 pregleda 66 reakcija 0 komentar(a)
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Shutterstock

U beranskoj Opštoj bolnici juče je od koronavirusa preminula jedna iz Bijelog Polja, saopšteno je danas na elektronskoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u Bijelom Polju.

“Na sjednici je zaključeno da je epidemiloška situacija u našoj opštini zabrinjavajuća i da postoji visok stepen opasnosi od širenja virusa COVID-19. U Bijelom Polju je do danas registrovano 55 slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus, a prema podacima sanitarnog inspektora 175 osoba se nalaze u samoizolaciji i 73 osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Da bismo izbjegli neželjene posljedice, svi zajedno moramo pokazati odgovornost, ozbiljnost i disciplinu. Kako oni subjekti koji su nosioci aktivnosti u zaštiti od koronavirusa, tako i građani koji bez izuzetka moraju usvojiti obrazac ponašanja u ovoj epidemiološkoj situaciji”, stoji u saopštenju.

Zato je, dodaje se u zaključku sa sjednice, u borbi za zaštitu zdravlja stanovništva veoma važno da se poštuju preporuke Insituta za javno zdravlje, kao i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT). Samo na taj način, uz poštovanje mjera i odgovornošću svih nas, a koju smo pokazali na početku pandemije virusa COVID-19 možemo sačuvati zdravlje naših sugrađana.

“Opštinski tim za zaštitu i spašavanje još jednom apeluje na građane da ostanu u svojim domovima, da poštuju socijalnu distancu od minimum dva metra, da se pridržavaju rigoroznih mjera higijene i da nose zaštitne maske kako bi spriječili dalje širenje koronavirusa”, stoji na kraju saopštenja.

Preporučujemo za Vas