Veliki uspjeh članova tekvondo kluba “Durmitor-Vrhnika"

U konkurenciji 1.247 takmičara iz 34 države, od ukupno šest, pet žabljačkih članova kluba, svi učenici osnovne škole, vraćaju se sa medaljama
478 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2018. 11:51h

Članovi tekvondo kluba “Durmitor-Vrhnika, Montenegro” iz Žabljaka, nakon učešća na prvom “European Presidents Cup” koji je proteklog vikenda održan u njemačkom gradu Sindelfingenu, ostvarili su veliki uspjeh na najvećem takmičenju za djecu od 6-14 godina .

U konkurenciji 1.247 takmičara iz 34 države, od ukupno šest, pet žabljačkih članova kluba, svi učenici osnovne škole, vraćaju se sa medaljama.

Srebrno odličje izborila je Isidora Obradović a tri bronzana, sestre Anđela i Anita Simićević i Janko Anđelić. Jaka konkurencija i težak žreb omeli su Isidorinu sestru Teodoru Obradović da se domogne odličja pa se, pored dobre borbe protiv teške protivnice već u prvom kolu oprostila od daljeg takmičenja.

"Ponosni smo što je prvi nastup pod zastavom naše države i kluba obiljezen ovakvim uspjehom. Djeca koja treniraju tek pola godine ostvarila su ono čemu se malo ko nadao. Raduje što je naš trud ,briga i rad pokazao rezultat. Prvi put vidi elektronsku opremu -oklop za tijelo i kacigu ,nijesu se zbunili, perfektno su se borili I slušali instrukcije trenera, kao das u na tatamiju nekoliko godina. Ekipu su predvodili trener Miloš Lazić majstor sa crnim pojasom 3. dan i Mirjana Vuković, sekretarka i fizioterapeutkinja kluba", saopšteno nam je iz uprave kluba.

TKD “Durmitor-Vrhnika,Montenegro” broji 64 člana među kojima je Anđela Popović, koja je najbolje rangirani crnogorski takmičar na WT i olimpijskoj listi za Crnu Goru. Jedan od osnivača kluba je prof. Miroslav Brežan čovjek koji je cijeli svoj život posvetio ovom sportu i jedan od sedmorice ljudi na svijetu koji nijesu azijati, a koji su stekli najveće zvanje u tekvondo sportu crni pojas 9. dan.

Iz uprave se navodi da su podržali ideju ministra sporta Nikole Janovića o razvoju sporta u manje sportski razvijenim sredinama na sjeveru zemlje, predsjednika Opštine Veselina Vukićevića i rukovodstva sportskog centra u Žabljaku. Obećavaju dalji rad i, u septembru međunarodno takmičenje “Durmitor International Taekwondo Open” na Žabljaku.

Galerija

Bonus video: