Tivat na stranicama pet slovenačkih medija

Poznati slovenački novinar boravio je u Crnoj Gori od 3. do 7. jula, gdje je imao priliku da uz bogato osmišljen program obiđe i upozna prelijepa mjesta u našoj zemlji. Nakon obilaska planinskih predjela i seoskih domaćinstava na sjeveru, uslijedila je posjeta primorju

6409 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: TO Tivat
Tivat, Foto: TO Tivat

Turistička organizacija opštine Tivat proteklog vikenda ugostila je slovenačkog novinara Igora Fabjana. Organizator ovog putovanja je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, koja je posjetu realizovala u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama.

Poznati slovenački novinar boravio je u Crnoj Gori od 3. do 7. jula, gdje je imao priliku da uz bogato osmišljen program obiđe i upozna prelijepa mjesta u našoj zemlji. Nakon obilaska planinskih predjela i seoskih domaćinstava na sjeveru, uslijedila je posjeta primorju.

Nedjelja, 5. jun, je bila rezervisana za Tivat. Fabjan je u pratnji predstavnika TO Tivat obišao marinu Porto Montenegro, nakon čega je sa šetališta Pine organizovana vožnja gliserom po Tivatskom zalivu uz panoramsko razgledanje ostrva: Ostrvo cvijeća, Stradioti (Sv. Marko) i Gospa od Milosti. Zatim je uslijedio kratki obilazak ribarskog naselja Bjelila i ručak u konobi „Porto Bjelila”, sa ponudom lokalnih ribljih specijaliteta, kao i obilazak luksuznog naselja Luštica Bay sa posjetom hotelu „The Chedi”. Očaran ljepotom i ponudom Tivta, gospodin Fabjan se prepun pozitivnih utisaka zahvalio TO Tivat na gostoprimstvu naglasivši da će rado svoja zapažanja prenijeti na papir.

Novinar Igor Fabjan piše za prestižne slovenačke medije “Delo”, “Slovenske novice”, “Horizont”, “Naša žena” i “Potovanja in stil” – saopšteno je iz Turistilke organizacije Tivat koja se zahvalila na podršci lokalnoj turističkoj privredi Tivta (Porto Montenegro, Luštica Bay, hotel “The Chedi” i konoba „Porto Bjelila”) u realizaciji ove posjete.

Bonus video: