Morača bila blizu svog maksimuma

Zbog kiše, koja je izazvala povećanje nivoa vode na Marezi, voda sa tog vodoizvorišta ni juče nije bila za piće
50 pregleda 1 komentar(a)
Skaline polava, Foto: Zoran Đurić
Skaline polava, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.02.2018. 07:29h

Vodostaj rijeke Morače je u subotu u popodnevnim satima bio blizu apsolutnog rekorda, od koga ga je dijelilo svega 1, 4 metra.

Nabujala Morača je u subotu poplavila mosta na Skalinama, ali se tokom jučerašnjeg dana voda povukla.

Meteorolog Dušan Pavićević je kazao “Vijestima” da je sa prestankom padavina Morača naglo pala, za razliku od Zete koja duže održava visok vodostaj.

Pavićević je kazao da je od petka do subote palo oko 150 litara kiše po kvadratnom metru, te da je bilo udara južnog vjetra od 70 do 80 kilometara na sat.

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada “Vijestima” je juče saopšteno da u jutarnjim satima nijesu imali intervencija.

Zbog obilnih padavina, koje su izazvale povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza, voda sa tog izvorišta ni juče nije bila za piće.

Iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” su potrošačima preporučili da vodu sa česme prokuvavaju ili da koriste flaširanu vodu.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada,dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji grada je stabilno, bez promjena ispravnosti vode.

Bonus video: