Puno posla za Komunalnu policiju u Nikšiću

Za prvih šest mjeseci u Nikšiću izdata 2.456 prekršajnih naloga na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja

5146 pregleda 9 komentar(a)
Dosta posla za Komunalnu policiju, Foto: Svetlana Mandić
Dosta posla za Komunalnu policiju, Foto: Svetlana Mandić

Službenici nikšićke Komunalne policije su za prvih šest mjeseci ove godine obavili 2.782 komunalna nadzora, izdali 2.456 prekršajnih naloga na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja i 45 prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja na javnim površinama.

Aktivni su bili i u kontrolisanju mjera koje je propisalo Nacionalno kordinaciono tijelo (NKT) u borbi protiv koronavirusa, pa su po tom osnovu obavili 512 kontrola i aktivno učestvovali u lokalnom štabu Opštine Nikšić.

“Pruženo je više asistencija lokalnim organima, posebno gradskom azilu u cilju uklanjanja pasa lutalica sa ulice i Javno komunalnom preduzeću prilikom uklanjanja različitih grafita sa javnih i drugih površina. Kontrole su vršene vezano za radno vrijeme ugostiteljskih objekata, emitovanje muzike i buke iz ugostiljskih objekata, pa je izdato šest prekršajnih naloga za nepoštovanje radnog vremena, a dva zbog prekoračenja buke”, saopštio je načelnik Komunalne policije Novica Milović.

Služba Komunalne policije je u prvoj polovini 2020. izdala četiri prekršajna naloga za formiranje divljih deponija i dala naloge za uklanjanje većeg broja deponija formiranih u užem i širem gradskom jezgru.

Izdata su tri prekršajna naloga za korišćenje komunalnog objekta suprotno namjeni, kao i dva za prekop bez odobrenja nadležnog sekretarijata, dok su zbog nepokazivanja rješenja i dokumentacije komunalnom policajcu izdata dva prekršajna naloga.

“Prethodni period je bio veoma aktivan i težak zbog same borbe protiv veoma nepredvidivog i opasnog virusa, ali smo veoma zadovoljni učinjenim. Trenutno stanje komunalnog reda možemo cijeniti veoma dobrim. Služba komunale policije će i u narednom periodu pružiti svoje maksimume, pripremiti se za eventualni povratak i drugi talas virusa, kao i za sve druge aktivnosti”, kazao je Milović i istakao veoma dobru saradnju sa građanima uvjeren da će ona i u daljem periodu biti dobra na obostrano zadovoljstvo.

Bonus video: