Državljanima Crne Gore od četvrtka potreban negativan PCR test za ulazak u Sjevernu Makedoniju

Kako se navodi u saopštenju sa 75. sjednice, uz obavezan negativan medicinski rezutat na kovid 19 za ulazak u Sjevernu Makdoniju državljani Crne Gore, Srbije, Kosova i BiH će morati da prilože i popunjenu izjavu sa ličnim podacima o mjestu i vremenu trajanja boravka

40930 pregleda 125 reakcija 2 komentar(a)
Filipče, Foto: BETAPHOTO
Filipče, Foto: BETAPHOTO

Državljani Crne Gore, Srbije, BiH i Kosova od sjutra (četvrtak) će za ulazak u Sjevernu Makedoniju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, odlučila je večeras vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju sa 75. sjednice, uz obavezan negativan medicinski rezutat na kovid 19 za ulazak u Sjevernu Makdoniju državljani Crne Gore, Srbije, Kosova i BiH će morati da prilože i popunjenu izjavu sa ličnim podacima o mjestu i vremenu trajanja boravka.

Takvu odluku Vlada Sjeverne Makedonije je donijela na predlog Komisije za zarazne bolesti pri Ministarstvu zdravlja, na osnovu epidemiološkog stanja i u skladu sa informacijama dobijenim od medicinskih vlasti u tim zemljama.

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče je rekao da je takva preporuka data jer se u Crnoj Gori, Srbiji, BiH i na Kosovu u posljednje vrijeme značajno povećao broj zaraženih koronavirusom i da njegova zemlja mora da se zaštiti.

Bonus video: