Samohranoj majki iz Rožaja Jasminki Pačariz juče uručeni ključevi od stana

Pored Fondacije Hemias među brojnim građanima koji su donacijom pomogli Jasminki je i Krsto Niklanović iz Budve, koji će godinu dana uplaćivati po 250 eura mjesečno i koji je za njih obezbijedio besplatan boravak na moru

6837 pregleda 41 reakcija 6 komentar(a)
Dodjela ključeva, Foto: Jadranka Ćetković
Dodjela ključeva, Foto: Jadranka Ćetković

„Još uvijek mislim da sanjam da sam ostvarila dom za sebe i svoju djecu“, kazala je radosnim glasom Jasminka Pačariz iz Rožaja, kojoj je nakon emitovanja priče na televiziji i u listu Vijesti u aprilu, stan obezbijedila fondacija Bjelopoljca Hajriza Hačka Brčvaka „Hemiias“. Njoj su juče uručeni ključevi stana.

Jasminka živi od 146 eura socijale, kojoj je mogla da podmiri samo stanarinu i struju. Uglavnom je zavisila od ljudi dobre volje, hoće li udijeliti hranu i novac za nju i dvoje maloljetne djece, od kojih je jedno bolesno.

„Sedam godina se vučem po tuđih stanova, a poslednji u kojem sam stanovala sa dvoje djece, od kojih je jedno bolesno, više je ličio na trafiku. Nisu pomagala ni drva koja sam ložila dan noć, toliko je bilo hladno. Pa kako neću biti kada moja djeca i ja sada imamo svoju kuću! Ove godine ćemo zimu dočekati u toplom stanu i sve ću uraditi da djeci, posebno starijoj ćerki u novom domu bude dobro, kazala je Jasminka Pačariz.

Ona je kazala da je starija djevojčica, koja je bolesna, počela da skače od sreće kada je čula da će dobiti krov nad glavom.

“Obje se raduju što ih neće biti sramota da dovedu drugarice i da se igraju sa njima. U neuslovnoj baraci su se malo družile sa drugim djecom a sada za njih idu bolji dani. Moji najveći strahovi su bili da će se i one jednog dana potucati po ulici i tuđim stanovima. Mojoj sreći zaista nema kraja. Starija djevojčica, koja ima zdravstvene probleme, počela je da skače od sreće. Jedva čeka da vidi stan. Ne mogu da vam opišem tu sreću. Već planira da opremi svoju sobu“, priča Jasminka.

Pored Fondacije Hemias među brojnim građanima koji su donacijom pomogli Jasminki je i Krsto Niklanović iz Budve, koji će godinu dana uplaćivati po 250 eura mjesečno i koji je za njih obezbijedio besplatan boravak na moru.

Bonus video: