Korona odložila suđenje za Ćehotinu

Na zahtjev advokata Gorana Rodića odloženo ročište optuženima za izazivanje pomora ribe

2470 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Osnovni sud u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Sutkinja Osnovnog suda u Pljevljima Ljiljana Popović na pismeni zahtjev advokata odbrane Gorana Rodića odložila je jučerašnje ročište optuženima za izazivanje pomora ribe u rijeci Vezišnici i Ćehotini, 5. jula prošle godine.

Novo ročište zakazano je za 1. septembar.

U podnesku upućenom sudu dan ranije, Rodić je tražio odlaganje suđenja zbog trenutne epidemiološke situacije. Rodić je kazao da pripada starosno rizičnoj grupi i da izbjegava boravak u zatvorenom prostoru sa većim brojem ljudi i moli sud da uvaži tu činjenicu.

Naveo je i da su neke od kolega iz njegove advokatske kancelarije bili u dodiru sa klijentima koji su u UIKS-u, te da su i da su samoinicijativno preduzeli mjere zaštite, s obzirom na da je kod pojedinih zaposlenih u toj ustanovi konstatovan korona virus.

Za izazvanje pomora ribe ispuštanjem otpadnih voda sa deponije Maljevac u Vezišnicu pritoku Ćehotine, optuženi su bivši direktor Termoelektrane Pljevlja Vladimir Šestović, vođa smjene Ratomir Debeljević, rukovodilac sektora za operativnu kontrolu i planiranje Dragan Babić, i stručno lice za zaštitu životne sredine Slavko Vukašinović.

Debeljević i Babić se terete za krivično djelo zagađenje životne sredine za šta je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina. Šestoviću i Vukašinoviću se stavlja na teret krivično djelo nepreduzimanja mjera zaštite životne sredine.

Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora do tri godine. Za oba krivična djela optužena je i EPCG kao pravno lice. Svi okrivljeni, uključujući i EPCG, negirarli su krivicu.

Bonus video: