Hrapović: Trinaestojulska nagrada pripala onima koji su radom pokazali kako se država voli, čuva i poštuje

"Pandemija koronavirusa pokorila je svijet, pokazala kako su i razvijeniji i napredniji sistemi poklekli pred neumoljivim naletom bolesti"

5103 pregleda 9 komentar(a)
Hrapović, Foto: Luka Zeković
Hrapović, Foto: Luka Zeković

Ministar zdravlja Kenan Hrapović čestitao je Institutu za javno zdravlje i prof. dr Ranku Lazoviću na dobijanju Trinaestojulske nagrade.

"Crnogorski zdravstveni sistem danas je s pravom ponosan jer ovogodišnje državno priznanje, Trinaestojulska nagrada, pripada onima koji su svojim radom pokazali kako se država voli, čuva i poštuje onda kada se zbrišu sve razlike i zdravlje nacije ima neprikosnovenu vrijednost. Pandemija koronavirusa pokorila je svijet, pokazala kako su i razvijeniji i napredniji sistemi poklekli pred neumoljivim naletom bolesti", naveo je Hrapović u čestitki.

Dodao je da je Crna Gora imala i ima svoje "čuvare kapije", koji su godinama unazad vrijedno i tiho radili svoj posao i pripremali mehanizme za odgovore koji su nam u prethodnim, a i u danima pred nama prijeko potrebni.

"U nadi da će izazovno vrijeme pandemije ubrzo postati prošlost, a redovan rad i vaše aktivnosti na unapređenju i zaštiti zdravlja crnogorskog stanovništva i dalje biti u fokusu vašeg djelovanja... Čestitam Institutu za javno zdravlje i prof.dr Ranku Lazoviću državno priznanje", zaključio je Hrapović.

Bonus video: