građani bjelorusije sve više zainteresovani za crnu goru

Na Aerodrom Tivat sletio prvi avion iz Bjelorusije

Povodom dolaska bjeloruskih turista, direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić, kazao je da se nada da je ovaj let prvi u nizu tokom predstojeće sezone

6275 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnu Goru će do 1. oktobra svakodnevno dolaziti turisti iz Bjelorusije, a danas je na Aerodrom Tivat sletio prvi od najavljenih aviona - sa 190 putnika iz Minska, saopšteno je iz Aerodroma.

Među turistima u avionu bjeloruskog nacionalnog avioprevoznika Belavia pristigli su i turoperateri Aero travel i Rtours.

Povodom dolaska bjeloruskih turista, direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić, kazao je da se nada da je ovaj let prvi u nizu tokom predstojeće sezone.

“Iskreno se nadam da će se saobraćaj između naše dvije zemlje intenzivirati u narednom periodu i da ćemo imati aviodostupnost i iz ostalih bjeloruskih gradova kao što je bilo i ranijih godina. Nadam se da će putnici koji su upravo stigli prenijeti pozitivne impresije i onima koji tek planiraju da posjete našu lijepu zemlju”, kazao je Marić.

Direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu Ministarstva održivog razvoja i turizma, Olivera Brajović, kazala je da je prošle godine u Crnoj Gori boravilo preko 20 hiljada turista iz Bjelorusije, te da su građani te zemlje sve više zaintreresovani za Crnu Goru.

“Ako se po jutru dan poznaje, onda je ovaj prepun avion iz Bjelorusije odličan početak naše saradnje”, kazala je Brajović.

Počasni konzul Bjelorusije u Crnoj Gori, Borislav Mijović, poželio je dobrodošlicu putnicima uz očekivanje da će se saradnja između dvije zemlje intenzivirati na svim nivoima.

Preporučujemo za Vas