dva puta sedmično

Ponovo radi savjetovalište u Kotoru za korisinike psihoaktivnih supstanci

Počeo projekat “Podrška ugroženim kategorijama stanovništva poslije pandemije COVID 19”

2482 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Bulajić, Foto: Svetlana Mandić
Jovan Bulajić, Foto: Svetlana Mandić

U Kotoru ponovo radi savjetovališta za osobe koje zloupotrebljavaju psihoaktivne supstance.

Savjetovalište će raditi dva puta sedmično, od 16 do 20 časova, i to utorkom i ponedjeljkom ili srijedom, u zavisnosti od dogovora sa porodicama, a postoji mogućnost rada i tri dana sedmično, o čemu bi javnost bila blagovremeno obaviještena, saopštili su iz NVO “Preporod“.

NVO „Preporod“ je počela sa sprovođenjem projekta “Podrška ugroženim kategorijama stanovništva poslije pandemije COVID 19“, a u projekat će biti uključeno i kotorsko Udruženje paraplegičara.

“Cilj projekta je ponovno pokretanje besplatnog savjetovališta u Kotoru za maloljetnike/ce koji zloupotrebljavaju psihoaktivne supstance, kao i za članove njihovih porodica. Poseban fokus biće na podršci i pomoći osobama kod kojih se zavisnost razvila tokom trajanja pandemije COVID 19“, saopštio je Jovan Bulajić, direktor „Preporoda“.

Posjeta savjetovalištu se mora zakazati na besplatan telefonski broj 0800 81 400 ili na broj 067 423 995.

Projekat „Podrška ugroženim kategorijama stanovništva poslije pandemije COVID 19“ se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u partnerstvu sa opštinama Kotor, Tivat, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

Preporučujemo za Vas