ČESTITAO 13. JUL

Brajović: Dan državnosti Crne Gore predstavlja istorijski simbol otpora i slobode i sažetak naših pobjeda i uspjeha

"Naš veliki zajednički zdravstveni izazov - borba sa kovidom 19, pokazuje da država i njene institucije ozbiljno, temeljno i odgovorno brinu o javnom zdravlju, ekonomskoj stabilnosti i svakom svom građaninu"

3009 pregleda 12 komentar(a)
Brajović, Foto: Skupstina.me
Brajović, Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović čestitao je 13. jul - Dan državnosti Crne Gore.

"Građanke i građani Crne Gore, trinaesti jul - Dan državnosti Crne Gore predstavlja istorijski simbol otpora i slobode i sažetak naših pobjeda i uspjeha. Ovaj dan ne simbolizuje i ne slavi samo dva datuma: proglašenje države na Berlinskom kongresu 1878. i antifašistički ustanak 1941. Trinaesti jul objedinjuje najbolje tekovine naših predaka i uspjehe savremene Crne Gore. A prije svega slobodu kao najvažniji preduslov za razvoj moderne države", rekao je Brajović.

Kaže da se Crna Gora od tih istorijskih datuma do danas, željom, hrabrošću, mudrošću svojih junaka u ratu i miru, izborila za prosvijećenost umjesto dogme, jednaka prava umjesto diskriminacije, svima dostupno zdravstvo, obrazovanje, ubrzani ekonomski napredak umjesto zaostale privrede.

"Izborili smo se za moderne institucije na evropskom putu. Crna Gora je izgrađena, a razgranatom infrastrukturom svaki njen kutak sve je dostupniji za život, investiranje i razvoj. Naš veliki zajednički zdravstveni izazov - borba sa kovidom 19, pokazuje da država i njene institucije ozbiljno, temeljno i odgovorno brinu o javnom zdravlju, ekonomskoj stabilnosti i svakom svom građaninu. Uvjeren sam da oni dobronamjerni i u ovoj oblasti prepoznaju očekivani kontinuitet dosljedne i perspektivne državne politike. Poštovani građani, čestitam vam na dosadašnjim uspjesima i želim da Dan državnosti Crne Gore provedete u zdravlju i optimizmu", rekao je Brajović.