čestitao dan državnosti

Divanović: Svaki crnogorski 13. jul satkan od slobode i antifašizma

"Naša je obaveza da to nasljeđe brižljivo njegujemo i sačuvamo za budućnost našeg grada i države", poručio je Divanović

2793 pregleda 30 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Sloboda i antifašizam – od toga je satkan svaki crnogorski 13. jul, od 1878. preko 1941. do danas, a naša je obaveza da to nasljeđe brižljivo njegujemo i sačuvamo za budućnost našeg grada i države, poručio je predsjednik Opštine Budva, Nikola Divanović.

"Svim građankama i građanima Budve, odbornicima u Skupštini Opštine Budva, kao i našim sunarodnicima u Crnoj Gori i dijaspori, upućujem najsrdačnije čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore. Među mnogo važnih datuma duge i slavne crnogorske istorije, 13. jul se izdiže svojom simbolikom i značajem, poput svetionika koji nas nas neprogrješivo vodi ka pravom cilju i istinskim vrijednostima. Sloboda i antifašizam – od toga je satkan svaki crnogorski 13. jul, od 1878. preko 1941. do danas, a naša je obaveza da to nasljeđe brižljivo njegujemo i sačuvamo za budućnost našeg grada i države", rekao je Divanović.

Zato danas, kako ističe, dugujemo najveću zahvalnost svim našim precima, koji su hrabro i dostojanstveno, osvajajući slobodu, ujedno gradili i put za naše generacije, naš mir i nove pobjede u slobodnoj i razvijenoj zemlji.

"Sa ponosom se uvijek sjećamo Nika Anđusa, Branka Kovačevića, Vukice Mitrović i Marka Stanišića, narodnih heroja koji su iz male Budve svojom hrabrošću i borbom utkali svoja imena u istoriju. I ne samo njih, već i svih ostalih naših sugrađana, bez kojih ne bi bilo ni 13. jula 1941. ni velike pobjede nad fašizmom 1945. Njihov primjer nas danas uči da su za svaku pobjedu potrebni hrabrost i zajedništvo, nepokolebljivost i mudrost, i antifašizam kao nesalomiva vertikala naše slobode i trajanja. Neka je vječna Crna Gora i njen 13. jul", poručio je Divanović.

Preporučujemo za Vas