Jokić u Dubrovniku: Saradnja između gradova nema alternativu

"Ovo je ujedno bila i prilika za susret i razmjenu iskustava, posebno između gradonačelnika i predstavnika gradova regiona, sa ciljem stvaranja novih i jačanja već postojećih prijateljstava"
78 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Opština Kotor
Vladimir Jokić, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 03.02.2018. 19:22h

Predsjednik opštine Kotor, Vladimir Jokić, na poziv dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, prisustvovao je proslavi Dana grada i Festi sv. Vlaha, saopšteno je iz Jokićevog kabineta.

"Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Hrvatske, diplomatskog kora, gradonačelnici prijateljskih gradova i brojni drugi zvaničnici. Dubrovnik i Kotor, već tradicionalno njeguju prijateljske odnose i jačaju ih kroz konstantnu komunikaciju gradskih uprava. Ovo je ujedno bila i prilika za susret i razmjenu iskustava, posebno između gradonačelnika i predstavnika gradova regiona, sa ciljem stvaranja novih i jačanja već postojećih prijateljstava. Dok su sa dubrovačkom gradskom upravom već ranije otvorena brojna polja saradnje, u razgovoru sa gradonačelnikom Mostara g. Ljubom Bešlićem, razmatrane su zajedničke aktivnosti u oblasti kulture i sporta kao i učešće u manifestacijama od posebnog značaja", saopšteno je iz Jokićevog kabineta.

Jokić je istakao da saradnja između gradova nema alternativu i "izrazio duboko uvjerenje da će dva jadranska grada neprocijenjive kulture i tradicije, Kotor i Dubrovnik biti primjer prijateljstva i u budućnosti."

Bonus video: