Direktorat: Na Cetinju kiša stvorila određene probleme, ali su ih službe riješile

Prijestonicu je tokom dana obišao načenik područne jedinice za vanredne situacije i održao sastanak sa predstavnicima lokalnih službi
51 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje, kiša, Foto: Nada Rudović
Cetinje, kiša, Foto: Nada Rudović
Ažurirano: 03.02.2018. 18:36h

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore saopštio je da je na Cetinju velika količina kiše u prethodna dva dana stvorila određene probleme, ali su ih nadležne službe uspješno riješile.

"Dana 01.02.2017. godine Operativno-komunikacioni centar 112 Direktorata za vanredne situacije je od strane Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore obaviješten da se u petak i subotu 02. i 03.02.2017. očekuju obilne padavine na teritoriji čitave Crne Gore. U navedenom periodu najviše padavina je zabilježeno u centralnom regionu. Najveća količina kiše je zabilježena na Cetinju, 334 l/m3. Kiša trenutno pada smanjenim intenzitetom, dok je u pojedinim opštinama u potpunosti prestala. Na Cetinju je velika količina kiše u prethodna dva dana stvorila određene probleme, ali su ih nadležne službe uspješno riješile. Služba zaštite Prijestonice je uglavnom imala intervencije na ispumpavanuju vode iz podrumskih prostorija, uklanjenju oštećenih dijelova krovova, uklanjanju polomljenog drveća sa saobraćajnica, kao i jednu intervenciju na gašenju požara na stambenom objektu", kazali su iz Direktorata.

Prijestonicu je tokom dana obišao načenik područne jedinice za vanredne situacije i održao sastanak sa predstavnicima lokalnih službi.

"U Podgorici su lokalne službe najviše posla imale u predjelu Cijevne, gdje je došlo do izlivanja rijeke na dva mjesta, kod mosta prema Gornjem Milješu i prema Trgaji. Saobraćaj je zatvoren na tim mjestima. Služba zaštite i spašavanja je intervenisala na ispumpavanju vode sa parkinga kod tržanog centra Delta City. Osim toga, Služba zaštite je imala najviše intervencija na uklanjaju polomljenog drveća sa saobraćajnica. Crnagoraput je tokom dana nekoliko puta intervenisala na uklanjanju brojnih odrona u kanjonu Morače i na pruzi u mjestu Trebješica. Nevrijeme nije zaobišlo ni primorje. Službe zaštite i spašavanja u primorskim opštinama su najviše intervenisale na uklanjanju polomljenog drveća. Direktorat za vanredne situacije će nastaviti da prati stanje na terenu i spreman je da angažuje sve raspoložive resurse na državnom i lokalnom nivou ukoliko se ukaže potreba", saopštili su iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Bonus video: