POVODOM 13. JULA

Delegacija DNP-a, JKP-a i Antifašista CG položila vijence na spomen obilježje Partizanu borcu na Gorici

Kažu da ideje Trinaestojulskog ustanka nikad nisu bile aktuelnije, životnije i neophodnije istinskim borcima za univerzalne ljudske vrijednosti, i zbog toga svaki crnogorski građanin mora da zna da se naši slavni preci nisu borili za ovakav izopačeni sistem vrijednosti, društveno socijalne razlike i generisanje vještačkih podjela među jednim istim pravoslavnim narodom

5956 pregleda 20 reakcija 11 komentar(a)
Sa polaganja vijenca, Foto: DNP
Sa polaganja vijenca, Foto: DNP

Delegacije Demokratske narodne partije, Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore i udruženja Antifašistički savez Crne Gore danas su položile vijence na spomen obilježje Partizanu borcu na Gorici.

"Trinaesti jul 1941. godine će ostati jedan od najsvjetlijih datuma crnogorske istorije kada je naš hrabri i nepokorni narod podigao najveći ustanak u tada pokorenoj Evropi. Zato danas još odlučnije i nepokolebljivije moramo biti na braniku antifašističkih vrijednosti koje aktuelni režim na svaki način pokušava monopolizovati i devalvirati kroz različite forme neoliberalne globalističke propagande i gušenja ljudskih prava i sloboda", saopšteno je iz DNP-a.

Kažu da ideje Trinaestojulskog ustanka nikad nisu bile aktuelnije, životnije i neophodnije istinskim borcima za univerzalne ljudske vrijednosti, i zbog toga svaki crnogorski građanin mora da zna da se naši slavni preci nisu borili za ovakav izopačeni sistem vrijednosti, društveno socijalne razlike i generisanje vještačkih podjela među jednim istim pravoslavnim narodom.

"Obaveza očuvanja slobodarske tradicije našeg naroda sve više postaje imperativ i posebnost po kojoj se prepoznaju dostojni potomci spremni za najveća djela i žrtve, a Trinaesti jul je njihova istorijska i ljudska vertikala", zaključeno je.

Preporučujemo za Vas