čestitala dan državnosti

Ivanović: Srce ustanka u porobljenoj Evropi kucalo u Crnoj Gori

"Trinaesti jul opominje da nikada više ne dozvolimo da budemo dio potkusurivanja velikih i malih, domaćih i stranih, te da zajednički i složno možemo sve", poručila je predsjednica SO Budva

5650 pregleda 43 reakcija 40 komentar(a)
Ivanović, Foto: Crnogorska
Ivanović, Foto: Crnogorska

Trinaesti jul je dvostruko važan datum čiji događaji potvrđuju slobodarski i nezavisni duh našeg naroda, a srce narodnooslobodilačkog ustanka u porobljenoj Evropi kucalo je u Crnoj Gori, poručila je predsjednica Skupštine opštine Budva Anđela Ivanović u čestitki povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore.

"Vitni Voren je, govoreći o Crnogorcima, rekao da 'Crna Gora ne može biti osvojena, jer će nastaviti da se bori dok ne izbori svoj povratak, pa makar to trajalo i čitav vijek'. Učestvovali smo u svim velikim i značajnim borbama i bili na strani antifašizma, a sada se čini da se još malo moramo boriti da se spozna istina i sačuva naša kuća. U ovom teškom vremenu koje karakterišu podjele unutar naše Crne Gore, koja je tradicionalno multinacionalna i multikonfesionalna, 13.jul opominje da nikada više ne dozvolimo da budemo dio potkusurivanja velikih i malih, domaćih i stranih, te da zajednički i složno možemo sve. Da je vječna", stoji u čestitki Ivanovićeve.

Preporučujemo za Vas