čestitao dan državnosti

Gutereš: Izuzetno važan angažman Crne Gore u radu UN

"Radujem se doprinosu i podršci Crne Gore u svim ovim nastojanjima usmjerenim ka ostvarenju našeg cilja da svijet bude mirniji, pravedniji i održiviji za sve", poručio je generalni sekretar UN

4644 pregleda 1 komentar(a)
Gutereš, Foto: AP Photo
Gutereš, Foto: AP Photo

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i narodu Crne Gore povodom 13. jula‬ - Dana državnosti, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

"Svaka članica Ujedinjenih nacija ima jedinstvenu kulturu i istoriju – različitosti koje obogaćuju našu Organizaciju i naš svijet. Angažman vaše zemlje u radu Ujedinjenih nacija na svim međunarodnim pitanjima izuzetno je važan", ističe u čestitki generalni sekretar Gutereš.

"Ove godine, prve u Dekadi akcije za postizanje ciljeva održivog razvoja, moramo da podignemo našu kolektivnu ambiciju za postizanje pravične globalizacije za sve i da preduzmemo odlučne aktivnosti u oblasti klimatskih promjena. Radujem se doprinosu i podršci Crne Gore u svim ovim nastojanjima usmjerenim ka ostvarenju našeg cilja da svijet bude mirniji, pravedniji i održiviji za sve", poručio je generalni sekretar UN.