Biciklo.me: Svi biciklom na posao ili u školu

Prema podacima koje je ova nevladina organizacija objavila juče, Podgorica je zauzimala 22. mjesto na listi svjetskih gradova po brojnosti registrovanih biciklista za ovo neformalno takmičenje
90 pregleda 0 komentar(a)
biciklo, Foto: Shutterstock.com
biciklo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.02.2018. 17:25h

Nevladina organizacija „Biciklo.me“ poziva sve da u petak 9. februara na posao, ili u školu pođu biciklom.

Članovi ove NVO su se i ove godine uključili u prijateljsko nadmetanje u kojem učestvuju biciklisti širom svijeta, a poznato je kao „Winter bike to work day“ („Biciklom na rabotu zimi“).

Prema podacima koje je ova nevladina organizacija objavila juče, Podgorica je zauzimala 22. mjesto na listi svjetskih gradova po brojnosti registrovanih biciklista za ovo neformalno takmičenje.

Iz „Bicikla.me“ poručuju da bi bilo lijepo da Podgoricu i Crnu Goru njeni građani predstave u najljepšem svjetlu, čemu bi doprinijelo brojno korišćenje bicikala za transport, umjesto motornih vozila koja zagađuju životnu sredinu.

„Gradovi širom svijeta se prijavljuju i takmiče u najprijateljskijem mogućem duhu ko će imati više prijavljenih biciklista što će 9. februara poći na posao, fakultet i školu biciklom. Mnogi gradovi su već odmakli u prijavama, ali i mi postojimo i želimo da pokažemo velikom svijetu da bicikliramo i u zimskim uslovima“, saopšteno je iz ove NVO.

Oni koji žele da naredne nedjelje biciklom pođu na posao, za učestvovanje u takmičenju se, za svega jedan minut mogu prijaviti na www.winterbiketoworkday.org

„U ovom takmičenju mogu učestvovati i škole. Samo je potrebno prijaviti školu i odgovoriti na anketu od četiri pitanja. Prijava se može obaviti na http://bikewalkroll.org/“, dodaju iz „Bicikla.me“.

Bonus video: