Burdž Kalifa i ADNOC kula u bojama crnogorske zastave

Uvažavajući znamenitost i svjetsku prepoznatljivost Burdž Kalife i ADNOC kule, kako je saopšteno iz MVP-a događaj ovog tipa predstavlja značajan doprinos sveukupnoj promociji Crne Gore

18172 pregleda 1780 reakcija 28 komentar(a)
Burdž Kalifa, Foto: MVP
Burdž Kalifa, Foto: MVP

Povodom Dana državnosti Crne Gore – 13. jula, najviša zgrada na svijetu Burdž Kalifa u Dubaiju, osvijetljena je bojama crnogorske zastave drugu godinu zaredom, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Pored nebodera u Dubaiju, ove godine su i na ADNOC kuli u Abu Dabiju projektovane boje crnogorskog državnog simbola, pojasnili su oni.

"Tim povodom, ambasadorka Crne Gore u UAE Dušanka Jeknić je istakla da ovaj gest predstavlja ,,jedinstvenu potvrdu tradicionalnog prijateljstva i visokog nivoa saradnje između dvije države, koja je naročito afirmisana tokom posljednjih mjeseci u kontekstu globalne pandemije", i izrazila zahvalnost na razumijevanju i pomoći koju su Ujedinjeni Arapski Emirati uputili našoj državi u cilju osnaživanja kapaciteta za borbu protiv COVID-19", kaže se u saopštenju.

Uvažavajući znamenitost i svjetsku prepoznatljivost Burdž Kalife i ADNOC kule, kako je saopšteno iz MVP-a događaj ovog tipa predstavlja značajan doprinos sveukupnoj promociji Crne Gore.

Bonus video: