DF Bijelo Polje: Otkriven partijski karakter bjelopoljske policije

Auto litija na Petrovdan blokirana od strane policije a sveštenici saslušavani u Centru bezbjednosti. Samo dan kasnije ti aršini nisu važili na učesnike auto kolone, koji su proslavljali Dan državnosti

7006 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za auto litijaše na Petrovdan saslušanja u poliiciji, za auto kolone za Dan državnosti nikom ništa, tvde iz DF-a Bijelo Polje.

Iz DF-a Bijelo Polju navode da je policija primijenila dvostruke aršine, iako je organizatorima litija, tokom blokade u Rakonjama koja je trajala više od tri sata, tvrdila da će postupiti isto kad budu auto kolone za Dan državnosti, čime je dokazala partijski karakter

Auto litija na Petrovdan blokirana od strane policije a sveštenici saslušavani u Centru bezbjednosti. Samo dan kasnije ti aršini nisu važili na učesnike auto kolone, koji su proslavljali Dan državnosti.

Bijelo Polje Demokratski front Bijelo Polje tvrdi su dešavanja u protekla dva dana u Bijelom Polju su pokazala da policija selektivnim pristupom poštovanju mjera NKT-a nije ništa više nego partijski organ partije na vlasti.

“Tokom Petrovdanske auto litije 12. jula kojom se tradicionalno obilježavao dan crkve sv. Petra i Pavla, najvećeg vjerskog i istorijskog spomenika ovog grada, policija je podigla sve svoje snage kako bi zaustavila auto litiju da uđu u grad iako su poštovana pravila NKT-a o broju saputnika u vozilu. Tri puna sata su zaustavili saobraćaj u naselju Rakonje čime su ugrozili zdravlje kako velikog broja ljudi koji nisu mogli proći u oba smjera, tako i svojih službenika koji su to vrijeme proveli zbijeni jedan pored drugog. Bilo je i hapšenja. Ni to im nije bilo dosta već su dan kasnije dva sveštena lica morali dolaziti da daju izjave u zgradu MUP-a, čekati više sati i izlagati se neprijatnostima iako nigdje nisu navedeni kao organizatori bilo čega”, navodi se u saopštenju DF-a Bijelo Polje, dodajući da su na pitanja organizatora auto litije komandiru policije, da li će isto postupiti sjutra dan, kada bude auto litija za Dan državnosti i dobili odgovor “da će biti zaustavljena na isti način”.

Samo dan kasnije, podsjećaju iz DF-a, kreće proslava 13. jula.

“O kontrolisanju od strane policije, zaustavljanju i sličnim mjerama nema ni traga. Broj saputnika u automobilima, da li imaju maske, da li su vezani pojasevima, korišćenje glasnih sirena i uznemiravanje građana više nije bitno niti razlog da reaguje bilo ko od nadležnih. Odjednom više nisu bitni ni organizatori iako je danima internetom kružila najava”, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz DF-a zaključuju da je ovim selektivnim činjenjem, odnosno nečinjenjem, svojevrsnim suspendovanjem mjera NKT-a, bjelopoljska policija dokazala svoj partijski karakter i da su služba samo jedne male grupe građana, dok za većinu predstavlja pendrek kojim se pokušavaju disciplinovati oni čijem se vjerskom osjećaju protivi vladajuća partija.

Bonus video: