U nikšićkom Domu zdravlja nema pregleda kada "padne sistem"

Nijesmo mogli da utičemo na okolnosti, žao mi je što su pacijenti vraćeni, kazao direktor Doma zdravlja Veselin Bulatović
182 pregleda 3 komentar(a)
Dom zdravlja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Dom zdravlja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.02.2018. 14:08h

Pacijenti su u četvrtak poslijepodne vraćani iz nikšićkog Doma zdravlja zbog pada sistema.

Nikšićanka Snežana Žujović kazala je “Vijestima” da njen suprug nije pregledan zbog problema sa sistemom.

“Suprug je u petak veče dobio visoku temperaturu i pošto je dijabetičar otišli smo u hitnu... Rečeno mu je da u ponedjeljak uradi sve nalaze i javi se izabranom ljekaru. Nažalost, doktorica nije bila tu ni u ponedjeljak, ni u utorak, a u srijedu je otišla na teren i kada smo u četvrtak konačno došli kod nje kazali su nam da je sistem pao još tog jutra i da nema pregleda, nego da dođemo sjutradan. Ako je sistem pao, to može da se završi za pola sata najviše, a ne čitav dan da se ne radi. To što sam vidjela tu, neću nigdje više“.

Direktor Doma zdravlja dr Veselin Bulatović kazao je da u četvrtak sistem nije radio od 14.28 do 21 čas i da oni nijesu mogli da utiču na to, ni da ubrzaju popravku.

“Zaista mi je žao što su pojedini pacijenti morali da budu vraćeni, ali mi nijesmo mogli da utičemo na okolnosti. Uvijek sam raspoložen da primim sve naše sugrađane koji imaju bilo kakav problem i da to odmah, ukoliko smo u mogućnosti, riješimo. Tako su me zvali iz Golije da je dijete bolesno i istog trenutka sam poslao ljekara. Tu smo da svim pacijentima izađemo u susret koliko smo u mogućnosti”.

Bonus video: