Opština Berane: Vandali polomili jarbole i ukrali zastave Crne Gore

"Očekujemo od Uprave policije i Tužilaštva da u najkraćem roku otkriju pocinioce i privedu pravdi, i adekvatno kazne. Službe Opštine će dati doprinos u otkrivanju istih"

18852 pregleda 529 reakcija 66 komentar(a)
Detalj sa zgrade Opštine Berane, Foto: Opština Berane
Detalj sa zgrade Opštine Berane, Foto: Opština Berane

Tokom protekle noći vandali su u Beranama na više lokacija polomili jarbole, skinuli i ukrali zastave Crne Gore, koje je Opština Berane postavila u čast obilježavanja 13. jula – Dana državnosti i Dana ustanka, saopšteno je danas iz Opštine Berane.

"Opština Berane osuđuje ovakav primitivan čin skrnavljenja zastava i širenja mržnje, ali podvlačimo da to neće uspjeti nalogodavcima i počiniocima ovog sramnog djela. Na njihovu žalost Crna Gora će biti slobodno društvo, gdje će se cijeniti i postovati istorijska vertikala i vrijednosti po kojima smo bili prepoznatljivi", ističe se u saopštenju Opštine Berane.

Detalj sa zgrade Opštine Berane
Detalj sa zgrade Opštine Beranefoto: Opština Berane

U saopštenju se dodaje da ovakav primitivizam neće pokvariti osjećaj ljepote i kulture proslave 13. jula – Dana državnosti.

"Očekujemo od Uprave policije i Tužilaštva da u najkraćem roku otkriju pocinioce i privedu pravdi, i adekvatno kazne. Službe Opštine će dati doprinos u otkrivanju istih", zauključuje se u saopštenju.

Bonus video: