Savjet mladih DPS Berane nije poštovao mjere NKT-a

Berane je u zoni u kojoj je NKT proglasio epidemiju i gdje su na znazi mnoge mjere zabrana, između ostalog i zabrana okupljanja više od dvije osobe

36692 pregleda 65 reakcija 48 komentar(a)
Mladi DPS Berane, Foto: Printscreen
Mladi DPS Berane, Foto: Printscreen
Ažurirano: 14.07.2020. 22:39h

Savjet mladih Opštinskog odbora DPS Berane sinoć nije poštovao mjere zabrane okupljanja i fizičke distance, kada je organizovao okupljanje i vatromet povodom Dana državnosti kod spomenika na Jasikovcu.

To se može vidjeti na video zapisu koji je postavljen na njihovom Fejsbuku, gdje je evidentno da fizičke distance posebno nema prilikom prolaska uz uzane stepenice koje vode do spomenika na tom brdu iznad grada.

foto: Printscreen

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Savjeta mladih Bransilav Jokić navodi se, između ostalog da su “antifašističke baklje zapaljene pred Spomenikom slobode u znak sjećanja i zahvalnosti svim palim žrtvama u crnogorskoj antifašističkoj borbi”.

“Mladi su i ovim činom pokazali da baštine temeljne vrijednosti evropske Crne Gore: samostalnost, slobodarstvo i antifašizam. I večeras su mladi DPS-a, na Jasikovcu, pred veličanstvenim spomenikom spojili dva 13. jula - onaj iz 1878. i drugi iz 1941. godine i ovim datumima pridodali 21. maj 2006. godine i pokazali da Crna Gora pored svoje sjajne istorije ima i sjajnu budućnost. Patriotizam i odanost građanskoj Crnoj Gori zračio je večeras sa slobodarskog Jasikovca uz poruku: Nek je vječna Crna Gora” , zaključuje se u saopštenju Savjeta mladih OO DPS Berane.

“Vijesti” su telefonom kontaktirale Jokića, koji je insistirao da se pitanje da li su prekršene mjere zabrane okupljanja i poštovanja fizičke distance, postavimo putem mejla.

Berane je u zoni u kojoj je NKT proglasio epidemiju i gdje su na znazi mnoge mjere zabrana, između ostalog i zabrana okupljanja više od dvije osobe.

U ovom gradu već osam dana zatvoreni su ugostiteljski objekti, a u trgovinama je ograničen broj kupaca koji mogu odjednom boraviti u objektu.

Prema posljednjim podacima u Beranama je 67 osoba zaraženo virusom kovid 19, a u ovom gradu je Opšta bolnica proglašena za kovid centar za osam sjevernih opština. U njoj je trenutno hospitalizovano oko trideset pacijenata od kojih je, kako je zvanično saopšteno, pet u kritičnom stanju.

Sedamnaest hospitalizovanih ima sve simptome kovida, ali se za njih još čekaju zvanični rezultati. Rezultate još čeka i veliki broj građana Berana koji su testirani unazad i do sedam dana.

Opština Berane, u kojoj su na vlasti koalicija zdravo Berane (SNP, DF) i Demokrate, vatromet povodom Dana državnosti organizovala je, odnosno izvela sa vatrogasnog vozila bez javnog okupljanja.

Bonus video: