Epidemiološka situacija u Nikšiću složena, tri pacijenta životno ugrožena

"U Opštoj bolnici Nikšić, koja je u potpunosti opremljena da adekvatno pruži njegu i liječenje oboljelim, smješteno je 26 pacijenata, od kojih su tri u životnoj opasnosti. Veći broj pacijenata je iz drugih opština sa sjevera Crne Gore", navodi se u saopštenju

14959 pregleda 2 komentar(a)
Opšta bolnica Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Opšta bolnica Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Opštinski operativni tim za zarazne bolesti iz Nikšića konstatovano je na danas održanoj sjednici da je epidemiološka situacija u tom gradu složena, jer je posljednjih dana zabilježen porast novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

"Do danas u Nikšiću 74 lica su pozitivna na pomenuti virus. U Opštoj bolnici Nikšić, koja je u potpunosti opremljena da adekvatno pruži njegu i liječenje oboljelim, smješteno je 26 pacijenata, od kojih su tri u životnoj opasnosti. Veći broj pacijenata je iz drugih opština sa sjevera Crne Gore. Na internom odjeljenju rade po dva tima doktora i medicinskih sestara, kako bi se pružila što bolja medicinska njega", navodi se u saopštenju za javnost Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.

U bolnici Brezovik nalazi se 12 pacijenata, svi su stabilnog stanja i nalaze se u izolovanim sobama u izolovanom objektu.

"Većina pacijenata je sa lakšom kliničkom slikom. Odjeljenje onkologije funkcioniše normalno i svim pacijentima se pruža neophodna terapija", stoji u saopštenju.

U proteklih nedjelju dana sanitarni inspektori izdali su 154 rješenja za zdravstveni nadzor, 42 za samoizolaciju i dva za karantin.

Bonus video: