Sudovi uveli mjere za poseban režim rada zbog koronavirusa

„Sudovi nastavljaju da primaju pismena upućena putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte. E-mail kontakti svih sudova moraju biti vidljivo istaknuti na internet stranicama sudova“, dodaje se u saopštenju

4755 pregleda 0 komentar(a)
Vrhovni sud Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vrhovni sud Crne Gore, Foto: Savo Prelević

U pisarnicama crnogorskih sudova, zbog situacije izazvane koronavirusom, obustavlja se rad sa strankama, a zaposleni u sudovima u obavezi su da u zatvorenom prostoru nose maske i preduzimaju sve mjere opreza, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Iz Vrhovnog suda rekli su da je jedna od mjera, koje stupaju na snagu u sudovima zbog situacije sa koronavisrusom, obavezna dezinfekcija prostorija jednom sedmično.

„Imajući u vidu razvoj epidemiološke situacije u Crnoj Gori, a u cilju obezbjeđenja punog obima rada sudova, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pozvala je predsjednike sudova da pristupe uvođenju mjera o posebnom režimu rada u uslovima trajanja epidemije koronavirusa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se prvom mjerom obustavlja rad sa strankama u pisarnici, do dalje odluke.

„Sudovi nastavljaju da primaju pismena upućena putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte. E-mail kontakti svih sudova moraju biti vidljivo istaknuti na internet stranicama sudova“, dodaje se u saopštenju.

Iz Vrhovnog suda kazali su da su svi zaposleni u sudovima u obavezi da u zatvorenom prostoru nose maske i da preduzimaju sve mjere opreza, koje je propisao Institut za javno zdravlje.

Kako su rekli, predsjednici sudova su u obavezi da se svakodnevno staraju o dostupnoj količini sredstava zaštite i da najmanje jednom sedmično sprovode dezinfekciju prostorija u sudovima.

„Mjere stupaju na snagu danom donošenja i podložne su izmjeni u slučaju promjene okolnosti zbog kojih su utvrđene“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: