Kontrola tendera policije iduće sedmice

Građanska aktivistkinja Ines Mrdović je 7. jula Upravi za inspekcijske poslove, odnosno inspektorima za javne nabavke, podnijela inicijativu za preduzimanje mjera i kontrolu dva policijska tendera

1685 pregleda 1 komentar(a)
Veljović, Foto: Luka Zeković
Veljović, Foto: Luka Zeković

Glavni inspektor za javne nabavke Hivzo Kajević najavio je da će inspektor za tu oblast iduće sedmice kontrolisati tendere Uprave policije (UP).

Dva tendera UP, kojom rukovodi Veselin Veljović, oglašena su 22. aprila i 24. aprila, a vezana su za nabavku službenih uniformi, dodatne opreme i čizama procijenjene vrijednosti 830 hiljada eura i za nabavku intervencijske opreme, službenih palica, zaštitnih maski i balističkih prsluka (kroz četiri partije), za 780 hiljada.

“Naredne sedmice planirali smo posjetu Upravi policije da provjerimo ne samo ove, nego i ostale njihove tendere”, kazao je Kajević “Vijestima”.

Građanska aktivistkinja Ines Mrdović je 7. jula Upravi za inspekcijske poslove, odnosno inspektorima za javne nabavke, podnijela inicijativu za preduzimanje mjera i kontrolu dva policijska tendera, dostavljajući tekst „Vijesti“ na ovu temu od 14. maja.

Kajević tvrdi da još nije upoznat sa tom inicijativom iz NVO sektora, ali nije isključio mogućnost da je još nije dobio zbog prethodnih dana praznika. Članom 13 Zakona o inspekcijskom nadzoru propisano je postupanje ovlašćenog inspektora po podnijetoj inicijativi.

Četiri firme iz Crne Gore i jedna kompanija iz Srbije dale su ponude za prodaju intervencijske opreme, službenih palica, zaštitnih maski i balističkih prsluka na tenderu Uprave policije, ukupne procijenjene vrijednosti 780 hiljada eura. Ponude za različite partije su poslale crnogorske firme: “Centroslavija”, “Li Commerc”, “Jugobicikl” i “BT Company” i srbijanska firma “Yumko” iz Vranja. Slijedi postupak ocjene i vrednovanja pristiglih ponuda.

Za drugi tender, koji se tiče nabavki službenih uniformi, dodatne opreme i čizama procijenjene vrijednosti 830 hiljada eura, ponude treba da budu otvorene iduće sedmice.

Iz Uprave policije do danas nijesu objasnili zašto im je u jeku ekonomske - korona krize neophodna nabavka ove opreme.

Bonus video: