Ministarstvo sporta i mladih opremilo igralište i sajber kutak u Institutu za bolesti djece

Prilikom posjete Janović je obišao i igralište čije opremanje je finansiralo Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa Školskim sportskim savezom, kao i poseban kutak za digitalne sadržaje unutar same ustanove

2432 pregleda 3 komentar(a)
Sajber kutak, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Sajber kutak, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Nikola Janović posjetio je danas Institut za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u priustvu dr Jevta Erakovića direktora KCCG-a i dr Saše Radovića direktora IBD-a, saopšteno je iz resora kojim rukovodi Janović.

Prilikom posjete Janović je obišao i igralište čije opremanje je finansiralo Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa Školskim sportskim savezom, kao i poseban kutak za digitalne sadržaje unutar same ustanove.

Opremljeno igralište
Opremljeno igralištefoto: Ministarstvo sporta i mladih

“Raduje me što možemo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Cjelokupna ideja dječijeg igrališta i kutka za digitalne sadržaje je da se djeci omogući što ugodniji i sadržajniji boravak. Uzimajući u obzir da Ministarstvo sporta i mladih nastoji da pruža kontinuiranu podršku djeci koji su u riziku od diskriminacije, igralište takođe sadrži i opremu koja je adaptirana i za djecu sa invaliditetom. Od značaja je navesti činjenicu da je kutak za digitalne sadržaje ideja koja se rodila unutar projekta “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” koje sprovodi ministarstvo na čijem sam čelu u saradnji sa još tri resora – Upravom policije, Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom unutrašnjih poslova”, kazao je Janović.

Tokom današnje posjete Institutu, Ministarstvo sporta i mladih dodatno je obezbijedilo i edukativni materijal i lopte koje su namijenjene djeci.

„Zadovoljstvo je danas prisustvovati još jednom uspješno realizovanom projektu koji su zajedno radili Ministarstvo sporta i mladih i Klinički centar Crne Gore. Naime, naši prijatelji iz Ministarstva sporta i mladih su u više navrata pokazali senzibilitet prema najmlađim pacijentima, odnosno prema Institutu za bolesti djece. U periodu u kojem naši najmlađi pacijenti čekaju na preglede oni mogu na ovom sportskom terenu da unaprijede sportske vještine koje će im svakako doprinijeti da njihovo zdravlje i njihov duh što više jača, a samim tim i da što prije ozdrave“, rekao je Eraković.

Iz Ministarstva sporta i mladih su dodali da ovaj resor ima kontinuirano dobru saradnju sa KCCG, čemu u prilog govori donacija iz 2017. godine, a odnosi se na najsavremeniju opremu koju je Intezivna njega Instituta za bolesti djece dobila, a za koju je navedeni resor izdvojio čak 150 hiljada eura.

Bonus video: