U Herceg Novom otvoren Praznik mimoze: Nastupili Nina Badrć, "Hakuna matata", Maškare"...

Zbog crvenog meteo alarma otvaranje Praznika mimoze je umjesto na glavnom gradskom trgu izmješteno u Dvoranu Park
149 pregleda 2 komentar(a)
Praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.02.2018. 18:28h

U Dvorani Park u Herceg Novom sinoć je svečano otvoren 49 Praznik mimoze. Donoseći atmosferu fešte nastupili su grupa “Hakuna matata”, NVO “Maškare” , revijalna grupa Praznika mimoze “Rajske ptice” i mažoretke uz igrokaz glumaca – voditelja Dragane Vlaović i Gorana Slavića, u ulozi Arlekina.

Zbog crvenog meteo alarma otvaranje Praznika mimoze je umjesto na glavnom gradskom trgu izmješteno u Dvoranu Park. Izostala je planirana karnevalska povorka od Igala do centra grada, sa Gradskom muzikom i trombonjerima.

Nakon zvaničnog otvaranja nastupila je regionalna pop zvijezda Nina Badrić. Ona je na konferenciji za novinare uoči koncerta kazala da je jako srećna što je u Herceg Novom i na Prazniku mimoze, ali i izrazila žaljenje što su organizatori morali da izmjene planove zbog lošeg vremena, uz konstataciju da "ovdje ima dosta prijatelja i da je uvijek imala lijepe nastupe".

Koncert je započela jednom od najslušanijih pjesama "Dani i godine" ,nakon koje je sa hercegnovskom publikom podijelila i hitove "Da se opet tebi vratim", "Čarobno jutro", "Dodiri od stakla","Takvi kao ti", "Moje oči pune lјubavi"…

Svečanom otvaranju Praznika mimoze prisustvovali su u društvu predstavnika lokalne uprave i predsjednika Stevana Katića, delegacije poljskog grada Lobeca, Lucana, Malog Zvornika, Bijeljine i opštine Čajetina.

Na hercegnovskoj rivijeri danas će biti organizovana Fešta od mimoze, ribe i vina, najmasovniji program u okviru Praznika mimoze.

Pučke svečanosti će početi povorkom mažoretki, tromobnjera, muzike, koja će se oko 10 sati okupiti u Kumboru , proći kroz Đenoviće i oko 11 sati stići u Baošiće, gdje će uz nastup klapa i mediteranski melos biti održan centralni program pred Domom kulture. Na 12 vatri vrijedne domaćice će od ranog jutra pržiti ribu, točiće se vino i pivo. Za sve posjetioce organizatori, Opština Herceg Novi i JUK Herceg fest, su obezbijedili 1.000 kilograma ribe i po 1.000 litara vina i piva, koji će se besplatno dijeliti zahvaljujući sponzorima Plantaže i Trebjesa.

Bonus video: