Performans Pokreta 22. novembar ispred Opštine Budva: "Nećemo da plaćamo vaša g***a"

"Građani i građanke Budve, umjesto da pomogne povodom pandemije Vlada Crne Gore nas kolektivno ucjenjuje zbog WTE i to na iznos od 30 miliona eura"

12556 pregleda 239 reakcija 24 komentar(a)
Sa performansa, Foto: Vuk Lajović
Sa performansa, Foto: Vuk Lajović

"Pokret WTE- nećemo da plaćamo vaša g***a, "Kada nepravda postane zakon, otpor postaje obaveza", "Neću da dugujem 1.500 eura", pisalo je na transparentima koje su nosili građani okupljeni oko Pokreta 22. novembar.

Oni su jutros izveli perfirmans ispred zgrade Opštine Budva povodom najavljenog zaduženja od 30 miliona eura zbog projekta otpadnih voda.

"Građani i građanke Budve, umjesto da pomogne povodom pandemije Vlada Crne Gore nas kolektivno ucjenjuje zbog WTE i to na iznos od 30 miliona eura. Rečeno je da Opština Budva godišnje ne može da vraća više od tri miliona eura tog duga, što znači da će to činiti sljedeću deceniju i da će svaki sugrađanin platiti po 1.500 eura. Ne želimo da plaćamo ono što je proizvod prokazane afere koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i dalje ne istražuje. Ne želimo da plaćamo za sporne, nezakonite poslove. Pitamo javno ko će Budvi da vrati preko 300 miliona eura duga koliko su koštale sve prethodne afere i manipulacije. Pitamo da li Vlada radi za sve građane i građanke ili samo za odabrane i ima li tu sagregacije kao ovdje u zgradi Opštine. Kada se sabere i oduzme ostaje porazna činjenica, Vlada Crne Gore zarobila je preko 20 hiljada građana i građanki Budve i sve nas drži kao taoce ni krive ni dužne", kazala je u ime okupljenih Ivana Zoranić Govedarica.

Bonus video: