Tomašević pljevaljskoj Opštoj bolnici donirao mobilni ultrazvučni aparat, na ulazu instaliran dezinfekcioni tunel

“Teška vremena, posebno sada kada je pandemija korona virusom pokorila cijeli svijet, uvijek su donosila ljudske vrline"

8341 pregleda 44 reakcija 7 komentar(a)
Tomašević, Foto: Filip Roganović
Tomašević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.07.2020. 14:21h

Na ulasku u krug pljevaljske Opšte bolnice instaliran je dezinfekcioni tunel koji je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala a Fondacije Hemiias E.V. čiji je osnivač biznismen i humanista Hajriz Brčvak.

Tunel će služiti za dezinfekciju predmeta i osoba koje prolaze u ovaj dio bolnice i kako je saopšteno biće od velike pomoći u cilju suzbijanja infekcije.

Direktor Opšte bolnice Eduar Lalović zahvalio se na donaciji ističući da teška vremena uvijek donose i ljudske vrline.

“Teška vremena, posebno sada kada je pandemija korona virusom pokorila cijeli svijet, uvijek su donosila ljudske vrline. Ovih dana ih nesebično prepoznajemo u brizi, koju donatori posebno iskazuju prema zdravstvenom sistemu i onima koji zaista jesu na prvoj liniji odbrane, a to su naši zdravstveni radnici i osoblje u ustanovama. U ime svih njih i u svoje lično ime se zahvaljujem svima koji su pokazali kako se brine o svojoj zemlji, pa čak i onda kada su ih životne okolnosti odvele daleko. Među njima se ovih dana počesto čuje ime, sada već posvjedočenog humaniste i čovjeka velikog srca, gospodina Hajriza Brčvaka, koji nikada nije zaboravio svoju zemlju, a u ovim teškim danima, vrijednim donacijama, pomogao i pomaže mnogo puta i na različite načine. Na ulazu u Opštu bolnicu instalirali dezinfikacioni tunel, koji će nam biti od velike pomoći kao jedan od načina da suzbijemo širenje infekcije, kazao je dirktor Opšte bolnice Pljevlja.

Opšta bolnica u Pljevljima dobila je još jednu vrijednu donaciju - mobilni utrazvučni aparat .Vrijednost aparata je 15.000 eura . Sredstva za njegovu kupovinu obezbjeđena sui z donacije od 20.000 eura koliko je pljevaljskoj bolnici donirao poznati crnogorski reprezentativac porijeklom iz Pljevalja, fudbaler Žarko Tomašević. Aparat ima tri sonde: linearnu, konveksnu i kardiološku i zbog svojih izuzetnih karakteristirika značajno će unaprijediti dijagnostiku.

“Koristiće se za internističke i kardiološke pacijente, kao i za ultrazvuk kukova kod beba na dječjem odjeljenju. Kako je Opšta bolnica u Pljevljima paviljonskog tipa, ovaj aparat, zbog mobilnosti, tj.mogućnosti brzog i lakog transporta od jedne do druge odjeljenske jedinice doprinijeće rastrećenju RTG kabineta u kojem je do sada rađena sva dijagnostika, smanjiće se transport pacijenta između paviljona, a zdravstvenim radnicima omogućiti komforniji uslovi za rad. U danima borbe protiv pandemije koronavirusa, ovaj aparat će omogućiti bržu i kvalitetniju dijagnostiku i kod COVID pacijenta u našoj ustanovi.Preostali novac (5.000,00 eura) od donacije gospodinaTomaševića biće upotrijebljen za nabavku dodatne medicinske opreme ili sredstava u skladu sa potrebama”, saopšteno je iz Opšte bolnice.

Zahvaljujući se Tomaševiću na vrijednoj donaciji, direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Eduar Lalović, kazao je da je “naš mladi sugrađanin pokazao je i svoje velike ljudske osobine koje se ogledaju u ovom humanom gestu prema svom gradu i svojim sugrađanima.

Bonus video: