Herceg Novi: Uprkos najavljenoj kiši sve je spremno za Feštu od mimoze, ribe i vina

Pučke svečanosti sjutra na Rivijeri će početi povorkom mažoretki, tromobnjera, muzike, koja će se oko 10 sati okupiti u Kumboru, proći kroz Đenoviće i oko 11 sati stići u Baošiće, gdje će uz nastup klapa i mediteranski melos biti održan centralni program pred Domom kulture
63 pregleda 1 komentar(a)
Mimoza, Foto: Slavica Kosić
Mimoza, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.02.2018. 15:12h

Fešta od mimoze, ribe i vina, najmasovniji program u okviru Praznika mimoze, biće organizovana sjutra na hercegnovskoj rivijeri.

Pučke svečanosti sjutra na Rivijeri će početi povorkom mažoretki, tromobnjera, muzike, koja će se oko 10 sati okupiti u Kumboru, proći kroz Đenoviće i oko 11 sati stići u Baošiće, gdje će uz nastup klapa i mediteranski melos biti održan centralni program pred Domom kulture.

Na 12 vatri vrijedne domaćice će od ranog jutra pržiti ribu, točiće se vino i pivo.

Za sve posjetioce organizatori, Opština Herceg Novi i JUK Herceg fest, su obezbijedili 1.000 kilograma ribe i po 1.000 litara vina i piva, koji će se besplatno dijeliti zahvaljujući sponzorima Plantaže i Trebjesa.

U Mjesnoj zajednici Baošići spremni su za sjutrašnju feštu.

"Oko stotinu žena i mještana je uključeno u organizaciju fešte. Spremljene su dovoljne količine, ribe vina i piva. Dijeliće se grančice mimoza. Feštu od mimoze, ribe i vina neće omesti ni kiša, kao što je nije omela ni prethodnih godina. Sa ove svečanosti je prije 49 godina i potekao praznik žutom cvijetu u čast", kazao je predsjednik MZ Baošići Mitar Krivokapić.

Bonus video: