Brajović čestitao Dan opštine Berane

On dodaje da je uvjeren da će Berane u periodu koji slijedi sačuvati antifašističku tradiciju i dostignuća svoje zajednice, a potomcima obezbijediti moderno okruženje sa evropskom perspektivom

4411 pregleda 7 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Berana Dan ove opštine koji se obilježava 21. jula.

„21. jul - Dan opštine Berane, praznik je kojim se obilježava Prva sjednica Odbora narodnog oslobođenja za Srez beranski 1941. godine. Antifašistička Crna Gora pamti i sve više cijeni herojstvo i žrtve za oslobođenje Berana, potonjeg Ivangrada, čime je počela ubrzana modernizacija grada, a njegovi stanovnici dobili jednake šanse za lični razvoj i rast standarda", kaže se u čestitci.

On dodaje da je uvjeren da će Berane u periodu koji slijedi sačuvati antifašističku tradiciju i dostignuća svoje zajednice, a potomcima obezbijediti moderno okruženje sa evropskom perspektivom.

"Očekujem da će Berane sa obrazovnom prosvjetiteljskom tradicijom i brojnim uglednim građanima, biti dio sveobuhvatnog napretka evropski orijentisane Crne Gore sa vrijednostima razvijenih demokratskih društava", poručio je on.

"Država i njene institucije nastaviće prije svega da štite zdravlje građana Berana, u zajedničkoj borbi sa kovidom 19. Nastaviće se i sa još intenzivnijim ulaganjem u dalji razvoj lokalne zajednice i podrškom projektima za sve bolji život Beranaca.

Čestitam Dan opštine i upućujem najbolje želje!“ zaključuje u čestitci

Bonus video: