Đukanović: Beranski kraj čvrsto utkan u državno biće Crne Gore

"Danas, kada je naše društvo suočeno s novim korona virusom, Berane kao dio zdravstvenog sistema Crne Gore daje poseban doprinos u zajedničkoj borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja, u kojoj je potvrđena vitalnost naših državnih institucija", naveo je Đukanović

6678 pregleda 46 reakcija 45 komentar(a)
Đukanović, Foto: Screenshot/Youtube
Đukanović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima i svim građanima Berana uz najbolje želje za dalji rad.

„U godini kada Evropa i svijet obilježavaju 75-togodišnjicu pobjede nad fašizmom, prava je prilika da afirmišemo doprinos ljudi beranskog kraja toj istorijskoj misiji, u zajedničkoj borbi crnogorskog i drugih jugoslovenskih naroda. Utoliko više što su u Beranama udareni temelji nove vlasti i time trasiran pravac modernog državnog puta Crne Gore, danas nezavisne, prosperitetne zemlje, uvažene članice NATO, na sigurnom evropskom putu", kaže se u čestitci.

On je dodao da je beranski kraj je kroz istoriju čvrsto utkan u državno biće Crne Gore, čiji su prvaci kroz vjekove imali svoje zasluženo mjesto i ulogu u osmišljavanju njenog državnog i ukupnog razvoja.

"Danas, kada je naše društvo suočeno s novim korona virusom, Berane kao dio zdravstvenog sistema Crne Gore daje poseban doprinos u zajedničkoj borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja, u kojoj je potvrđena vitalnost naših državnih institucija", naveo je Đukanović.

On je dodao da "vjeruje da će i predstojeći redovni izbori značiti dalji iskorak u demokratskom zrijevanju crnogorskog društva, i da će to biti nova šansa za učvršćivanje stabilnosti i multietničkog sklada, i što je posebno važno, stvaranje uslova za obezbjeđenje evropskog kvaliteta života za sve naše građane, bez obzira na političke i druge razlike".

"Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Berana i srdačne pozdrave“, zaključuje se u čestitci.

Bonus video: