IZ UNIVERZITETA CRNE GORE SAOPŠTENO:

Na Medicinskom fakultetu prijemni uz poštovanje mjera: Ko ima znake respiratorne infekcije, ne može da polaže

Prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta prof. dr Aleksandra Božarić-Vuksanović je kazala da je za kandidate, po dolasku na Medicinski fakultet i Institut za javno zdravlje, obavezna dezinfekcija ruku i održavanje fizičke distance prilikom kretanja i polaganja ispita u amfiteatru u kojem se polaže ispit, uz obavezno nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, odnosno prilikom polaganja prijemnog ispita

8453 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ilustracija, Foto: Univerzitet Crne Gore

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu studija, u drugom roku, biće organizovano u srijedu, 22. jula 2020. godine, u 10 sati, u prostorijama Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje, za studijske programe Stomatologija i Medicina, saopšteno je danas iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

U saopštenju se dodaje da je za upis na Medicinu preostalo 48 mjesta, dok je za studijski program Stomatologija predviđeno 17 mjesta.

Prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta prof. dr Aleksandra Božarić-Vuksanović kazala je da će za kandidate bez položene eksterne mature, biti organizovano polaganje testa iz predmeta Hemija i Biologija, u utorak, 21. jula, u 10 sati.

"Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT). Kandidatima sa znacima i simptomima respiratorne infekcije se ne može omogućiti polaganje prijemnog ispita", kazala je ona.

Božarić-Vuksanović je dodala da je za kandidate, po dolasku na Medicinski fakultet i Institut za javno zdravlje, obavezna dezinfekcija ruku i održavanje fizičke distance prilikom kretanja i polaganja ispita u amfiteatru u kojem se polaže ispit, uz obavezno nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, odnosno prilikom polaganja prijemnog ispita.

"Prilikom polaganja ispita potrebno je pridržavati se mjera ranije propisanih od strane Instituta, a vezanih za polaganje ispita na fakultetima. Takođe, kandidati treba obavezno da koriste sopstvena sredstva za pisanje, dok će po završenom ispitu izlazak iz zgrade biti organizovan po principu „jedan po jedan" bez stvaranja gužve i uz obavezno držanje fizičke distance", kazala je ona.

Preporučujemo za Vas