Normalizovano stanje na Žabljaku, autobus ostao u snijegu

Nakon ponoći vjetar je oslabio. Danas je situacija stabilna i sve funkcioniše normalno
94 pregleda 1 komentar(a)
Autobus, Žabljak-Šavnik, Foto: Obrad Pješivac
Autobus, Žabljak-Šavnik, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 02.02.2018. 12:42h

Nastojanje Službe zaštite i spašavanja iz Žabljaka da izvuku na put autobus hercegnovske registracije nije dalo pozitivan rezultat jer se odustalo zbog bojazni od oštećenja prilikom takve akcije, kazao je načelnik te službe Drago Popović.

"Sa vlasnikom autobusa dogovorili smo se da odustanem od izvlačenja. Bili smo spremni da pristupimo akciji i u tom cilju na lice mjesta došli sa dva vatrogasna vozila. Prisutne su bile mašine „Crnagoraputa“ i privatnih lica sa Žabljaka ali je postojala bojazan da, prilikom izvlačenja, dođe do prevrtanja autobusa i oštećenja limarije. Sa vlasnikom vozila dogovorili smo da se za taj posao angažuje specijalizovana mašina", kazao je Popović i dodao da na autobusu nema vidljivih oštećenja.

Autobus je u petak oko 17.30 časova, na putu Žabljak-Šavnik, na trećem kilometru tog puta, skliznuo sa kolovoza i bez prevrtanja ostao u snijegu. U tom incidentu niko nije povrijeđen.

Uzroci proklizavanja još nijesu poznati. Cijelog dana na tom prostoru duvao je jak južni vjetar koji je pravio mećavu pa su putari imali puno posla da saobraćajnicu održe prohodnom. U popodnevnim časovima došlo je do pojačanja vjetra. Na meteorološkoj stanici u gradu izmjerena je maksimalna brzina od 70 kilometara na sat, a na Jezerskoj površi udari su bili još jači.

Nakon ponoći vjetar je oslabio. Danas je situacija stabilna i sve funkcioniše normalno. Padala je kiša, a nadležnim nijesu prijavljene nikakve štete nastale tokom jučerašnjeg nevremena.

Bonus video: