Senat UCG: Proširena rang lista na Medicinskom fakultetu za po 20 mjesta na dva studijska programa

"Usvojeni prijedlozi na sjednici Senata UCG biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru UCG koji će donijeti odluku o proširenju rang lista na ovim fakultetima", navodi se u saopštenju.

6054 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa press konferencije, Foto: Univerzitet Crne Gore
Detalj sa press konferencije, Foto: Univerzitet Crne Gore

Uzimajući u obzir zainteresovanost kandidatata, epidemiološku situaciju, te činjenicu da se povećanjem broja ne prelazi broj propisan licencom Ministarstva, na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore, usvojen je prijedlog vijeća Medicinskog fakulteta i inicijativa Studentskog parlamenta da se rang lista proširi za po 20 mjesta za studijske programe Visoka medicinska škola i Primijenjena fizioterapija, saopšteno je iz PR Centra Univerziteta Crne Gore.

"Takođe, usvojen je i prijedlog vijeća Arhitektonskog fakulteta da se, u okvirima licencom propisanog broja, proširi rang lista za upis u I godinu osnovnih studija UCG za studijsku 2020/21. godinu, za 17 studenata koji su položili prijemni ispit, što je bio dodatni uslov za upis. Usvojeni prijedlozi na sjednici Senata UCG biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru UCG koji će donijeti odluku o proširenju rang lista na ovim fakultetima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na Senatu je usvojena i dopuna Akademskog kalendara, odnosno precizirani su termini za usvajanje i verifikaciju ocjena na Vijećima. Naime, predviđeno je da zadnja tri dana ispitnog roka budu određena za verifikaciju ocjena.

"Usvojeni su i referati iz Biltena UCG br. 498 i iz Biltena UCG br. 499 za izbor u akademska zvanja za po jednog kandidata za oblast Sportske nauke na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje; Anglistika-Engleski jezik, Montenegristika-Crnogorski jezik i Montenegristika/Srbistika - Južnoslovenska književnost na Filološkom fakultetu, za oblast Računarstvo na Elektrotehničkom fakutetu i za dva kandidata, za oblast Urbanističko planiraje i projektovanje na Arhtektoskom fakultetu", navodi se u saopštenju.

Senatu su na razmatranje dostavljeni i prijedlozi o imenovanju recenzentske komisija za oblast Politička teorija na Fakultetu političkih nauka, kao i komisije za praćenje inaguracionih predavanja kandidata koji se biraju u zvanje redovni profesor.

Bonus video: