za Crnogorski obrazovni sistem postoji rezervni plan

Priprema za početak školske godine: Nije isključeno učenje od kuće

No, kako su istakli, nadaju se da će propisane mjere uticati na bolji razvoj epidemiološke situacije, te da će se stvoriti svi uslovi da djeca u septembru budu u školskim klupama, koje se svakako nezamjenljive

19352 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Aplikacija Uči doma, Foto: Amplitudo
Aplikacija Uči doma, Foto: Amplitudo

Crnogorski obrazovni sistem priprema se za redovan početak školske godine, ali postoji i plan ukoliko se ponovo ukaže potreba za organizacijom nastave na daljinu.

To je „Vijestima“ juče rečeno iz Ministarstva prosvjete.

“Dakle, spremni smo za svaki scenario. U prvim kriznim periodu pokazali smo da u svega nedjelju dana možemo da napravimo sasvim solidna rješenje za onlajn nastavu, tako da nema sumnje da ćemo ukoliko bude potrebe, odgovoriti na kvalitetan način, jer sada imamo i iskustvo u organizaciji ovakvog vida nastave, ali i potrebnu infrastrukturu”, poručuju iz resora Damira Šehovića.

No, kako su istakli, nadaju se da će propisane mjere uticati na bolji razvoj epidemiološke situacije, te da će se stvoriti svi uslovi da djeca u septembru budu u školskim klupama, koje se svakako nezamjenljive.

“Do tada, Ministarstvo će nastaviti komunikaciju sa zdravstvenim vlastima i postupati u skladu sa preporukama NKT-a”, dodali su iz Ministarstva prosvjete. Od sredine marta do kraja školske godine, Ministarstvo prosvjete je zbog epidemije koronavirusa realizovalo nastavu na daljinu, a koncept je nazvan “Uči doma”.

Nastavnici su djeci na različitim platformama dostavljali materijale za rad, ali i provjeravali usvojeno znanje.

Učenici su imali mogućnost da časove prate i na televiziji.

Iz Ministarstva prosvjete je ranije saopšteno da je oko 200 nastavnika snimilo preko 1.700 predavanja, koja su se prikazivala na televiziji, ali i postavljala na platformu #ucidoma i istoimeni Jutjub kanal. Lekcije za snovnu i srednju školu, kako je saopšteno u junu, imale su preko tri miliona pregleda.