Glavni grad Podgorica: Plaža na Sastavcima uređena i otvorena

"Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja je uslovila odlaganje mnogih putovanja, ovaj sadržaj će građanima dati mogućnost da i u ovim okolnostima uživaju u ljetu i boravku na otvorenom"

16167 pregleda 14 komentar(a)
Plaža na Sastavcima, Foto: Glavni grad Podgorica
Plaža na Sastavcima, Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad Podgorica nedavno je najavio projekat valorizacije podgoričkih plaža kao mjesta koja imaju veliki potencijal, ali i istorijski značaj za građane i turiste, a plaža na Sastavcima je prva lokacija koja je u tom smislu uređena i od večeras otvorena za sve sugrađane i posjetioce Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

"Riječ je o neinvazivnom rješenju koje uključuje otvoreni šank u pećini koja se nalazi na terasi koja predstavlja svojevrsni park na rijeci. Prva faza projekta se odnosila na uređenje lokacije, a u drugoj fazi će biti kreirana posebna kulturno-umjetinička ponuda, uključujući sportske i druge sadržaje", ističe se u saopštenju PG Biroa.

Plaža na Sastavcima
Plaža na Sastavcimafoto: Glavni grad Podgorica

U saopštenju se dodaje da će na Sastavcima u narednom periodu posjetiocima biti dostupni različiti muzički, likovni sadržaji, književne večeri, pozorišne predstave i slično.

Plaža na Sastavcima
Plaža na Sastavcimafoto: Glavni grad Podgorica

"Takođe, u cilju podizanja svijesti o značaju zaštite životne sredine, naročito kod najmlađih, biće organizovani Dani ekološkog aktivizma, kao i Dani otvorenog marketa koji je namijenjen promociji preduzetničkih ideja. Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja je uslovila odlaganje mnogih putovanja, ovaj sadržaj će građanima dati mogućnost da i u ovim okolnostima uživaju u ljetu i boravku na otvorenom. Podsjećamo, u okviru projekta Valorizacija podgoričkih plaža, planirano je i uređenje plaže Labud (Galeb), kao i plaže u Rogamima, sve sa ciljem da naše sugrađane vratimo gradskim plažama i rijekama i obogatimo ponudu glavnog grada kada je u pitanju turistički potencijal", poručili su Glavnog grada Podgorica.

Bonus video: