Lončar pljevaljskom DPS-u: Ne možete prikriti otvoreni obračun sa ugostiteljima, privrednicima i preduzetnicima

Poručuje pljevaljskom DPS-u da govori o nekakvim paketima pomoći, kao da je u najmanju ruku Deda Mraz, a "Pljevljaci nisu ni od vladinih ni od Opštinskih mjera vidjeli apsolutno nikakvu korist"

3428 pregleda 1 komentar(a)
Lončar, Foto: Demokratska Crna Gora
Lončar, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornica Demokrata u Skupštini opštine Pljevlja, Vesna Lončar poručila je da pljevaljski DPS ne može prikriti otvoreni politički obračun sa ugostiteljima, privrednicima i preduzetnicima.

Ona je reagovala na jučerašnje saopštenje odbornika DPS u SO Pljevlja, Dušana Kneževića

"Gospodo iz pljevaljskog DPS-a, vaš otvoreni politički obračun za ugostiteljima, privrednicima i preduzetnicima ne možete prikriti, a još manje opravdati saopštenjem koje obiluje nizom neistina koje imaju ambiciju da zamagle stvarnost. Ali, razumljivo je da se u stanju političkog zemljotresa koji masovno osipa vaše redove sačinjavaju politički dezorijentisana saopštenja. Takođe, razumljivo je i to, da partijski DPS kadrovi koji primaju mjesečno po 1000 eura, nemaju osjećaja prema onima koji su bez posla i bez ikakvih primanja. Ne možete gospodo iz DPS režima ničim opravdati gušenje, uništavanje i rušenje biznisa koji su vrijedni pljevaljski preduzetnici i privrednici godinama i decenijama mukotrpno gradili", saopštila je Lončar. Poručuje pljevaljskom DPS-u da govori o nekakvim paketima pomoći, kao da je u najmanju ruku Deda Mraz, a "Pljevljaci nisu ni od vladinih ni od Opštinskih mjera vidjeli apsolutno nikakvu korist."

"Namjerno obmanjujete javnost, a znate da u javnom pozivu za pomoć privredi (koji je usvojen na zasjedanju SO Pljevlja) stoji: "Zbog ograničenih sredstava iz ove mjere se izuzimaju registrovani preduzetnici iz oblasti ugostiteljstva i trgovine." Dakle, o kakvoj pomoći govorite, ako znamo da su iz ove ionako mizerne pomoći opet izuzeti ugostitelji? Dok su kafići u Pljevljima zatvoreni i prazni zbog mjera NKT- a, ugostiteljski objekti u drugim gradovima sa mnogo gorom epidemiološkom slikom, rade u punom kapacitetu. Koliko vam je zdravlje građana na prvom mjestu, vidjeli smo po onoj raspodjeli brašna u organizaciji predsjednika pljevaljskog DPS-a Vlada Milinkovića, kada je dijeljeći namirnice pljevaljskoj sirotinji, direktno ugrozio živote građana. Ne mogu ugostiteljski objekti, ali zato mogu svakodnevni DPS sastanci u sali doma Vojske i drugim državnim institucijama na kojima pokušavate da izvadite kestenje iz vatre. Na kraju, umjesto što tragikomično pokušavate da spinujete javno mnjenje, bilo bi bolje da prionete na prikupljanje potpisa za podrsku parlamentarnoj listi DPS-a, pošto u nedostatku lica koja bi vam potpisala istu, zovete i uznemiravate građane, pritiskate i ucjenjujete, ali ovog puta za džabe. Time što je ljude sramota da vam dobrovoljnim potpisom daju podršku listi, istovremeno vam pokazuju u kakve ćete političke dubine i katakombe upasti nakon 30og avgusta", saopštila je Lončar. Ona poručuje da "dok pričate o biračima Demokrata, korisnije bi vam bilo da u svojim skupocjenim cipelama uđete malo u narod i vidite u kakvom vam se stanju nalaze mjesni odbori, a da istovremeno čujete šta o vama misle vaši dojučerasnji članovi i istaknuti aktivisti." "Morate shvatiti, a i rezultati će vam to pokazati, da je DPS politička prošlost, a Demokrate budućnost i Pljevalja i Crne Gore. Na kraju vas još jednom pozivamo, da se ne igrate sa ugostiteljima i sa više stotina zaposlenih u ugostiteljstvu, već da odmah zakažete vanrednu sjednicu SO Pljevlja na kojoj će se usvojiti paket mjera pomoći ugostiteljima i preduzeti koraci za njihov nesmetani rad od 1. avgusta uz pridržavanje mjera zdravstvene zaštite", zaključila je Lončar.

Bonus video: