Šćekić: NKT da preispita odluke koje važe za ugostiteljske objekte u Beranama

"Ne želimo da komentarišemo struku jer nama je cilj da bude u Beranama što manji broj zaraženih, ali moramo ukazati na određene nelogičnosti", kazao je Šćekić

6409 pregleda 96 reakcija 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Tufik Softić
Sa sastanka, Foto: Tufik Softić

Opština Betane obratiće se Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti sa zahtjevom da preispita mjere koje važe za Berane.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sastao se danas sa predstavnicima beranskih ugostitelja zbog situacije u kojoj su se našli nakon odluke NKT-a da se do 30. jula produži primjena mjere zabrana rada ugostiteljskih objekata u tom gradu.

"Mi, kao Opština Berane, podržavamo inicijativu beranskih ugostitelja, tako da ćemo se obratiti Nacionalnom koordinacionom tijelu da sagleda sve mogućnosti da se ove mjere promijene. Ne želimo da komentarišemo struku jer nama je cilj da bude u Beranama što manji broj zaraženih, ali moramo ukazati na određene nelogičnosti", kazao je Šćekić.

On je dodao da ne žele zahtjevom prema NKT-u “da doprinesemo pogoršavanju epidemiološke situacije u gradu, ali tražimo da se na isti način pristupi pri donošenju mjera kao što je slučaj u drugim gradovima širom Crne Gore”.

Šćekić je izrazio veliku zabrinutost zbog čitave situacije.

"Sa jedne strane imamo oboljele od koronavirusa, a sa druge strane ozbiljno je ugroženo funkcionisanje privrednih djelatnosti, odnosno egzistencija svih u tom nizu – od vlasnika do zaposlenih i njihovih porodica. To je ozbiljna socijalna slika koja ne odgovara nikome”, istakao je Šćekić.

Prema njegovim riječima Opština Berane će ponovo usvojiti set ekonomskih mjera za podršku privrednicima, odnosno za ublažavanje otežane situacije usljed pandemije novog koronavirusa.

"Situacija u Beranama je mnogo teža i potrebna su daleko veća izdvajanja sredstava države", kazao je predsjednik opštine na sastanku sa valsnicima ugostiteljskih objekata.

Ugostitelji iz Berana su prije tri dana pisali NKT-u, ali je njihova molba odbijena, bez obzira što su se oni pozvali na to da je u drugim opštinama mnogo veći broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika, a ugostiteljski objekti rade.

NKT je danas najavio da će u nedjelju preispitati odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata u Beranama i drugim sjevernim gradovima.

Bonus video: