Elektronska karta za gradski prevoz od danas dostupna građanima Podgorice

Dodaju da su korisnici linijskog prevoza tokom trajanja test faze, u okviru koje su terminali za naplatu i kontrolu elektronskih karata bili postavljeni u autobusima, imali priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja ovog servisa

5087 pregleda 5 komentar(a)
Elektronska karta, Foto: Glavni Grad Podgorica
Elektronska karta, Foto: Glavni Grad Podgorica

Elektronska karta u javnom gradskom prevozu od danas će biti puštena u upotrebu i dostupna građanima Podgorice. Karte se mogu kupiti u zgradi Skupštine Glavnog grada na Trgu nezavisnosti, na šalteru “Elektronski šalter” u periodu od 8h – 15h, počev od petka 24. jula 2020. godine, saopšteno je iz glavnog grada.

Elektronska karta je, kako pojašnjavaju, jedinstvena vozna karta koja omogućava povezivanje usluga, tako da se sa jednom kupljenom voznom kartom može koristiti više autobusa, bez obzira da li se radi o različitim prevoznicima, u vremenskom periodu za koji je karta izdata. Napominjemo da karta može biti jednokratna (100 minuta), dnevna i mjesečna i važi za gradski i prigradski prevoz na teritoriji Glavnog grada Podgorica.

"Cijena jednokratne karte iznosi 0.90 eura, dnevne 3 eura, mjesečne: radnička 30 eura, za đake i studente 25 eura i za penzionere 20 eura. Napominjemo, mjesečna karta može se kupiti bilo kog datuma u mjesecu i važi 30 dana od dana kupovine", kaže se u saopštenju.

Dodaju da su korisnici linijskog prevoza tokom trajanja test faze, u okviru koje su terminali za naplatu i kontrolu elektronskih karata bili postavljeni u autobusima, imali priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja ovog servisa.

"Ovom prilikom pozivamo naše sugrađane da iskoriste praktičnost i ekonomičnost koje pruža uvođenje elektronske karte i da ih podstakne da dnevna putovanja i obaveze obavljaju tako što će koristiti linijski prevoz", kaže se u saopštenju.

Dodali su da primjedbe i sugestije na funkcionisanje servisa mogu se izjaviti putem maila na adresu: saobracaj@podgorica.me ili na broj telefona 020/ 235 - 185.

Glavni grad je, pojašnjavaju, u prethodnom periodu u saradnji sa Njemačkom razvojnom agencijom za ekonomsku saradnju i razvoj – GIZ radio na modelu modernizacije javnog prevoza, što je rezultiralo pilot projektom digitalizacije gradskog saobraćaja i uvođenja elektronske karte.

Bonus video: