Divanović nastavlja sa sječom opozicionih kadrova

Smjena Radovana Bauka prvo je razrješenje direktora od nove većine koju predvodi DPS, Crnogorska, nezavisni odbornik Stevan Džaković i SD

16322 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Miljanić počela odmah da se dokazuje. Juče ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Miljanić počela odmah da se dokazuje. Juče ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Odbor direktora budvanskog Komunalnog preduzeća koji čine Đorđe Medin, Vladan Marsenić, Marijana Strugar, Dušica Tomović i Svetlana Kastrati jednoglsno je smijenio dosadašnjeg direktora Radovana Bauka i za vršiteljku dužnosti izvršnog direktora imenovao Maju Miljanić koja je radila na poslovima referenta za naplatu od fizičkih lica.

Da su se desile promjene u Komunalnom preduzeću juče ujutru je moglo svima biti jasno nakon što su radnici Zelenila, njih desetak, puna dva sata prekopavali travnjak i uređivali zelenu površinu ispred zgrade Opštine i upravne zgrade Komunalnog preduzeća.

Bauk je upravljao preduzećem i u periodu od 2002. do 2005. kada su gradom takođe upravljale partije koje su bila opozicija DPS-u. Nakon dolaska DPS na čelo grada on je, kao i sada, smijenjen, a na njegovo mjesto je imenovan Đorđe Medin. Nakon što su na izbore 2016. dobili koalicija DF, Demokrate, SNP, SDP, URA, DEMOS Bauk je imenovan ponovo za direktora, dok je Medin ostao u preduzeću.

Maja Miljanić
Maja Miljanić

Smjena Bauka prvo je razrješenje direktora od nove većine koju predvodi DPS, Crnogorska, nezavisni odbornik Stevan Džaković i SD.

Upravo ta većina je prije 14 dana jednoglasno na skupštinskom zasjedanju smijenila dosadašnji odbor direktora i menovala novi na čijem je čelu Medin.

Da će Bauk biti prvi direktor na tapetu, jasno je kazao i Nikola Divanović, odborničkom većinom imenovan za gradonačelnika, koji je još na sjednici kazao da nije zadovoljan kako radi direktor Komunalnog preduzeća. Divanović je u periodu od 2012. do 2016. bio sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent, koji je bio nadređen Komunalnom preduzeću, a na čijem je čelu bio tada Medin. Upravo u to vrijeme izvršene su brojna uređenja grada, došlo je do postavljanja ograda, klupa, iluminacije na starogradskim bedemima do uređenja zelenih površina, koja su izazvala podjelu javnosti.

Kako je “Vijestima“ nezvanično rečeno, odbor direktora Komunalnog preduzeća zasjedao je u kabinetu Divanovića, a da je Miljanićka imenovana za vršiteljku dužnosti javnost se upoznala preko video poruke, koja je snimljena i objavljena na društvenim mrežama.

“Komunalno preduzeće, imajući u vidu tešku epidemiološku sitauciju prouzrokovanu Covid-19, odlučilo se na smanjenje cijena komunalnih usluga. Kako bi se održala higijena grada ići ćemo na pojačanu dezinfekciju ulica. Takođe ćemo brinuti o zelenim površinama koje krase naš grad“, navela je Miljanićka u video poruci.

Imenovanjem Miljanićke, Divanović je nastavio da na svim ključnim pozicijama u gradu i preduzećima postavlja kadrove Demokratske partije socijalista. Gotovo sva sekretarska mjesta i mjesta načelnika pripala su DPS, dok je Crnogorska, podržana od Džakovića, dobila funkciju potpredsjednika Opštine i šefa parlamenta.

Inače, Bauk je nekada bio kadar Socijalističke narodne partije, ali su brojni članovi tog odbora sada pristupili novoformiranoj političkoj grupaciji - grupa birača “Nova Budva“, koja se nije oglašavala povodom smjene Bauka.

Bonus video: