Završena prva faza rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog

‚‚Nastavljamo dalje prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, sve do Bulevara Džordža Vašingtona. Mislim da će naši sugrađani koji u ogromnom broju koriste ovu saobraćajnicu biti veoma zadovoljni‘’, smatra Vuković, kaže se u saopštenju

7169 pregleda 18 komentar(a)
Bulevar, Foto: Glavni grad Podgorica
Bulevar, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je završenu prvu fazu rekonstrukcije Bulevara Sv. Petra Cetinjskog, saopšteno je iz Glavnog grada.

Za rekonstrukcije Bulevara Sv. Petra Cetinjskog, u dijelu od mosta na Ribnici do mosta Blaža Jovanovića, izdvojeno je preko 160.000 eura, kaže se u saopštenju.

‘’Bulevar Sv. Petra Cetinjskog predstavlja glavnu saobraćajnicu glavnog grada Crne Gore. Imamo priliku da konstatujemo da smo uspješno priveli kraju prvu fazu rekonstrukcije te saobraćajnice, dužine preko 600 metara, na potezu između dva mosta, mosta na Ribnici i mosta Blaža Jovanovića. Investicija vrijedna preko 160.000 eura. Samo prva faza je završena, pošto nam je namjera da u potpunosti rekonstruišemo ovaj Bulevar. Zahvalio bih se privrednom društvu ‘’Putevi’’ koji su po nepovoljnim vremenskim uslovima, odnosno vrlo visokim temperaturama u Podgorici na najbolji način odgovorili ovom izazovu, kako to inače biva kad su oni u pitanju. Značajan doprinos ovoj rekonstrukciji dale su kolege iz preduzeća Zelenilo, Komunalne usluge i Čistoća. Ovo je još jedan lijep primjer timskog rada, ovo pokazuje šta se dešava kada ljudi koji vole Podgoricu i koji su motivisani da rade udruže snage’’ kazao je Vuković, kaže se u saopštenju.

Vuković je, kako saopštavaju, istakao da se radovi na preostalom dijelu najprometnije saobraćajnice, Bulevara Sv. Petra Cetinjskog nastavljuju tokom naredne neđelje.

‚‚Nastavljamo dalje prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, sve do Bulevara Džordža Vašingtona. Mislim da će naši sugrađani koji u ogromnom broju koriste ovu saobraćajnicu biti veoma zadovoljni’, smatra Vuković.

Direktor Privrednog društva ‘’Putevi’’ Radenko Bulatović, saopštio je da je sanacija prve faze Bulevara Sv. Petra Cetinjskog obuhvatala preko 8.500 kvadratnih metara i da je trajala devet radnih dana.

‘’ Kao što smo najavili završili smo sanaciju prvog dijela Bulevara Sv. Petra Cetinjskog od mosta na Ribnici do mosta Blaža Jovanovića. Sanirali smo u dužini od 600 metara, četiri saobraćajne trake, preko 8.500 kvadratnih metara, zamijenili smo oštećeni asfaltni kolovoz, pripremili podlogu za asfaltiranje, rekonstruisali slivničke rešetke, odradili gazeći sloj AB11, iscrtali horizontalnu signalizaciju. Radovi su trajali devet radnih dana, vrijednost je 160.000 eura. ‘’ izjavio je direktor ‘’Puteva’’ Radenko Bulatović, zaključeno je u saopštenju