" prema Webometrics-u"

UCG: Naš univerzitet napredovao za još 143 mjesta na poslednjem rangiranju svjetskih univerziteta

Ovaj napredak je kako kažu, još značajniji ako se uzme u obzir da je ovo rangiranje obuhvatilo 30.000 univerziteta u svijetu, 2.000 više u odnosu na prethodno iz januara 2020. godine

4930 pregleda 66 reakcija 13 komentar(a)
UCG, Foto: TV Vijesti
UCG, Foto: TV Vijesti

Webometrics je u julu 2020. godine objavio listu najboljih svjetskih univerziteta prema vidljivosti na webu na kojoj je Univerzitet Crne Gore rangiran na 1899. mjestu od preko 30.000 univerziteta, što predstavlja najbolje ostvarenu poziciju do sada, saopšteno je iz UCG-a.

Univerzitet Crne Gore je u odnosu na januarsko izdanje Webometrics-a popravio poziciju za još 143 mjesta, kaže se u saopštenju,  što predstavlja kontinuirani napredak u posljednje dvije godine.

Ovaj napredak je kako kažu, još značajniji ako se uzme u obzir da je ovo rangiranje obuhvatilo 30.000 univerziteta u svijetu, 2.000 više u odnosu na prethodno iz januara 2020. godine.

"Kada je riječ o drugim rang listama, Univerzitet Crne Gore je ostvario najveći uspjeh rangiranjem na Times Higher Education listi gdje je svrstan u najbojih 400 mladih svjetskih univerziteta". tvrde sa UCG-a.

Oni kažu da će kontinuiranim ulaganjem u kvalitet i razvoj, u sklopu strategije Univerziteta Crne Gore, usmjerene na jačanje konkurentnosti i internacionalizaciju, Univerzitet Crne Gore će i dalje posvećeno raditi na povećanju vidljivosti i boljem pozicioniranju na svjetskim rang listama.