Podgorica: Veliki požar na Veljem brdu, vatrogasci na terenu

"Velje Brdo čitavo gori kao šibica. Ne ostade ni travke, ni žbuna. Crnogorski patriotizam na djelu. Čuvanje prirode, zalog za buduće generacije. .. Sto ne mogu da izbetoniraju, to zapale...", kazao je Podgoričanin Petar Kraljević

33175 pregleda 105 reakcija 19 komentar(a)
Požar na Veljem brdu
Požar na Veljem brdu
Ažurirano: 27.07.2020. 22:22h

U podgoričkom naselju Velje brdo gori veliki požar.

Vatrogasci su na terenu i brane da neka od kuća ne izgori, rekao je Televiziji Vijesti, Goran Janković, načelnik Službe zaštite i spašavanja Podgorica.

Veliki dim se vidi i iz centra požara koji je aktivan u posljednja 24 sata, jer pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica nijesu uspjeli da ga ugase ni uz pomoć aviona Direktorata za vanredne situacije.

Požar na Veljem brdu
Požar na Veljem brdu

"U posljednja 24 časa, pripadnici Službe zaštite i spašavanja realizovali su ukupno 34 intervencije", navodi Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Oni su dodali da u većini slučajeva navedene intervencije se odnose na požare trave i rastinja, dok je u podgoričkom naselju Stari aerodrom došlo do požara na putničkom vozilu.

Vatrena stihija prijeti kućama
Vatrena stihija prijeti kućama

Na fotografiji koju je čitalac portala "Vijesti" poslao se vidi da je požar u blizini kuća.

"Velje Brdo čitavo gori kao šibica. Ne ostade ni travke, ni žbuna. Crnogorski patriotizam na djelu. Čuvanje prirode, zalog za buduće generacije... Što ne mogu da izbetoniraju, to zapale...", kazao je Podgoričanin Petar Kraljević.

"22 intervencije se odnose na požare nastale na sljedećim lokacijama: Goričani, Mahala, Stari aerodrom, Beri, Konik, u blizini gradske deponije, Rogami, Velje brdo, Vranjske njive, Tološi, Berislavci, Kotrabutan, Mareza", zaključuje se u objavi Službe i spašavanja Podgorice.

Bonus video: