započeli projekat revitalizacije

Park šuma Ljubović dobija novi mobilijar

"U narednih nekoliko dana počinje zamjena mobilijara, a radovi će obuhvatiti uklanjanje polomljenih i dotrajalih klupa i korpi za otpatke, a potom i ugradnju novog parkovskog mobilijara", saopštili su iz glavnog grada

2458 pregleda 2 komentar(a)
Ljubović, Foto: podgorica.me
Ljubović, Foto: podgorica.me

Glavni grad je u saradnji sa gradskim preduzećima započeo projekat revitalizacije park-šume Ljubović sa ciljem de se ovo mjesto obogati novim sadržajima po ugledu na park-šumu Gorica, saopšteno je iz kancelarije glavnog grada Podgorica.

"Park-šuma Ljubović će, kao prepoznatljivo mjesto za odmor i rekreaciju građana Podgorice, biti adekvatno uređeno", navodi se u saopštenju i dodaje da je gradsko Zelenilo radilo na sprovođenju planiranih aktivnosti, koje su se prvenstveno odnosile na košenje i protivpožarnu zaštitu.

Kako ističu, nedavno je zasađeno 40 sadnica lišćara i četinara.

"Kako bi se poboljšali uslovi za boravak, odmor i rekreaciju građana u park-šumi Ljubović, u narednih nekoliko dana počinje zamjena mobilijara, a radovi će obuhvatiti uklanjanje polomljenih i dotrajalih klupa i korpi za otpatke, a potom i ugradnju novog parkovskog mobilijara", objašnjavaju iz glavnog grada.

Kako podsjećaju, Glavni grad se pridružio globalnom izazovu “Trees in cities” u okviru kojeg se obavezao da će na teritoriji Podgorice biti posađeno ukupno 10.000 sadnica drveća.

"Od toga 2.000 sadnica planirano je da se posadi u park-šumi Ljubović, a ova aktivnost biće realizovana u jesenjem periodu kada su najpovoljniji uslovi za pošumljavanje", zaključuje se u saopštenju.